Ексклюзиви
неділя, 20 червня 2021 21:55

Де шукати вітамін молодості, шоу в Нафтогазі, суперечка Байдена і Путіна: 5 блогів тижня

Де шукати вітамін молодості, шоу в Нафтогазі, суперечка Байдена і Путіна: 5 блогів тижня
Президент Росії Володимир Путін тисне руку президенту США Джо Байдену під час саміту у Женеві 16 червня. Фото: Reuters

Gazeta.ua пропонує 5 найпопулярніших блогів цього тижня.

1. Для Володимира Путіна США і Джо Байден - головне дзеркало, зазираючи в яке, можна уявляти себе великою державою. Для Байдена Путін і Росія - не головне. Головний виклик - Китай. А Росія - джерело неприємностей, які можна потерпіти, - переконаний російський журналіст Ігор Яковенко.

2. Володимир Зеленський може поїхати в гості до Джо Байдена переможцем. Це дуже просто. До поїздки потрібно завершити вибори керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Без махінацій. Прийняти нову редакцію закону про СБУ без залишення за нею права проводити досудове розслідування. І провести судову реформу. А РНБО може прийняти санкції щодо Ахметова, Коломойського, Фірташа, Пінчука, Порошенка, Медведчука. В іншому випадку поїздка може не відбутися, вважає правник Віктор Чумак.

3. Шоу в Нафтогазі продовжується. Глава наглядової ради Клер Споттісвуд скликає позачергове засідання, щоб обговорити відсторонення голови правління Юрія Вітренка. Давно наші західні партнери так не тикали Зеленського в нароблене ним же. І тепер у найбільшого політика сучасності не знають, що робити. А на Вашингтонщині з інтересом стежать за його діями. Чи витре ноги об стандарти корпоративного управління, або ж виконає розпорядження НАЗК про звільнення Вітренка і цим визнає повну свою неспроможність як управлінця, наголошує громадсько-політичний діяч Борислав Береза.

4. Щоразу, коли на Заході дають зрозуміти, що збираються захищати самостійний вибір України, це доводить Путіна до сказу. Тому президент РФ буде переконувати Байдена, що Україна не має права на існування, що це вигадана держава. А Байден відповідатиме, що Україна - така ж держава, як і всі інші країни світу і що її народ має право на самостійний вибір свого шляху розвитку. Досягнення взаєморозуміння з цього питання не передбачається, вважає публіцист Віталій Портников.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден не зміг повернути єдність Заходу

5. Вітамін Е ще називають "вітаміном молодості". Він потужний антиоксидант і кардіопротектор. Бере участь в синтезі різноманітних гормонів, має протизапальні властивості, підвищує імунітет. Але вітамін Е не синтезується в організмі людини і обов'язково повинен надходити з їжею. Висока кількість міститься в свіжих, необроблених овочах і зернових. Багато в рослинних оліях. Вітамін Е руйнує світло під час зберігання продуктів. Він чутливий до кисню, наголошує дієтологиня Світлана Фус.

Зараз ви читаєте новину «Де шукати вітамін молодості, шоу в Нафтогазі, суперечка Байдена і Путіна: 5 блогів тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути