Байден може довести Путіна до сказу

Президенти США і Росії будуть сперечатися про Україну

Тема української кризи та російського тиску на Україну стане однією із головних на зустрічі президентів Сполучених Штатів і Росії, - пише Віталій Портников для Еspreso.tv.

Вже зараз очевидно, що взаєморозуміння з цих питань не буде. Напередодні відльоту Володимира Путіна до Женеви його прессекретар Дмитро Пєсков спеціально звернув увагу на слова американського президента про можливість вступу України в НАТО. "Ми чули, що гіпотетично президент Байден допустив можливість вступу України в НАТО. Це новий елемент. Раніше таких заяв не робилося... Я не сумніваюся, що за необхідності президент чітко визначить нашу позицію" - підкреслив Пєсков.

З української точки зору Сполучені Штати і в цілому "колективний Захід" занадто повільно йдуть нам назустріч і занадто багато чого вимагають. Про це не раз говорив сам президент Володимир Зеленський, який навіть дорікав своїм західним колегам на недостатню підтримку України. Але у Кремля - ​​інша оптика.

Володимиру Путіну хотілося б, щоб Захід "втомився" від України - про це днями однозначно заявив колишній помічник Путіна і один з адептів ліквідації Української держави Владислав Сурков. І щоб ця втома привела до згоди цивілізованого світу із поверненням України до російської "сферу впливу", а то й до складу Росії.

Путіну хотілося б, щоб Захід "втомився" від України

І кожного разу, коли на Заході дають зрозуміти, що збираються захищати самостійний вибір України, це доводить до сказу і самого Путіна, і його оточення.

Тому суперечка Байдена і Путіна по Україні насправді зводиться до одного дуже простого питання. Путін буде переконувати Байдена - як він переконував вже багатьох західних лідерів до нього - що Україна немає права на існування, що це вигадана держава. А Байден відповідатиме, що Україна - така ж держава, як і всі інші країни світу і що її народ має право на самостійний вибір свого шляху розвитку.

Досягнення взаєморозуміння з цього питання не передбачається.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі