Ексклюзиви
четвер, 05 вересня 2019 01:35

Чому корисно спати з подушкою між ніг

  Подушка між колінами допоможе зменшити під час сну тиск на поперек та стегна.
Подушка між колінами допоможе зменшити під час сну тиск на поперек та стегна.

Чому у сні важливо підкладати подушку між ніг? Які переваги є у цієї звички? Відомо, що гарна постава відіграє велику роль в повсякденному житті, проте це стосується не тільки положення сидячи і стоячи. Під час сну, м'язи спини розслабляються і відновлюються, тому дуже важливо підтримувати гарну поставу уві сні.

Наш хребет містить три основних вигини: в шийній частині, в грудному відділі і в попереку. Збереження всіх природних вигинів уві сні - це те, що нам необхідно.

Іноді біль у спині заважає нам спати, але якщо ви при цьому спите в неправильному положенні, самопочуття може тільки погіршитися.

Як виправити становище з допомогою подушки

У ліжку ми, як правило, приймаємо улюблене положення, не підозрюючи, що воно шкідливе. Однак не все, що комфортно, приносить нам користь. Перекоси у сні — досить поширена проблема, яка перевантажує наш хребет. І хоча ми звикли спати на подушці, багато експертів вважають, що ми повинні використовувати подушки не тільки під голову, але й між колін.

Переваги сну з подушкою між ніг

 

1. Надає комфорт і зменшує тиск і м'язову напругу

Коли ви лягаєте спати, коліна, як правило, з'єднуються. Але таке положення створює м'язову напругу в попереку і стегнах, бо ноги тягнуться від хребта.

Помістивши подушечку між ніг, ви усуваєте тягнуче положення, розвантажується нижня частина хребта, ви міцно спите і прокидаєтеся бадьорими.

2. Зменшує біль у попереку, м'язові судоми, варикозне розширення вен і невралгії сідничного нерва

Біль в попереку не дає знайти зручне положення уві сні. Подушечка або дві між колін допомагає вирішити цю проблему, знижуючи тиск на поперек і стегна. Це в свою чергу зменшує запалення і дарує спокійний сон.

3. Це вирівнює бічне положення уві сні

Сон з хворою спиною викликає незручність і страждання. Поклавши подушку між колін, спина опиняється в нейтральному положенні, при якому вона не повністю пряма, але і не надмірно зігнута, бо верхня нога не завалюється на нижню.

4. Запобігає обертанню стегон

 

Коли відбувається обертання стегон, хребет викривляється, що відбувається природним чином протягом дня. Однак під час сну ви повинні переконатися в тому, що хребет знаходиться в правильному положенні, щоб уникнути болю вранці.

Якщо ви будете спати на боці з подушкою між ніг, це забезпечить рівне положення ніг і тазу. В іншому випадку одна нога буде падати на іншу і буде відбуватися обертання тазу і стегон. З вирівняним хребтом на нерви не чиниться тиск, і це сприяє здоровому та міцному сну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мова тіла: про що розкаже поза під час сну

5. Покращує циркуляцію крові

Чи прокидалися ви коли-небудь з відчуттям судом чи поколюванням в кінцівках? Ці відчуття пов'язані з поганою циркуляцією крові під час сну. Часто це явище виникає, коли уві сні відбувається тиск на порожнисту вену — головну вену, яка переносить кров до серця і назад.

Якщо ви покладете подушку між ніг, ноги будуть злегка підняті, що сприятиме кращому кровообігу.

6. Ідеально для вагітних жінок

Більшість поз для вагітних жінок вкрай некомфортні, особливо на останньому триместрі. Подушка між колінами не тільки забезпечує правильне положення і міцний сон, але й підтримує м'язи і зв'язки вагітної жінки.

7. Запобігає синдром апное сну

 

Положення на боці дуже корисно тим, у кого виникають труднощі з диханням під час сну. При апное сну язик і м'язи гортані розслабляються, що утруднює дихання. Найчастішим симптомом цього порушення є сильне хропіння.

У позі з подушкою між ніг дихальні шляхи знаходяться в більш стабільному стані, і нічого не здавлює повітря. Хребет розташований правильно, немає болю в шиї або спині, що знижує ризик виникнення апное сну.

Чому жінкам подобається спати з подушкою між ніг?

Це положення сприяє кращій терморегуляції. Наприклад, якщо в кімнаті жарко, то подушечка заважає зіткненню стегон, температура тіла не так сильно підвищується, і ви менше потієте.

Фізіологічно, деяким жінкам набагато зручніше, коли між ногами є прошарок, наприклад, щоб колінні суглоби не тиснули один на одного і не виникало тертя.

Також така поза значно зменшує проблеми зі спиною, бо ноги не труться одна об одну, хребет вирівняний, і ви прокидаєтеся на ранок свіжим і відпочившим.

Сон на боці є найпопулярнішим положенням уві сні. За оцінками експертів, більше 74 відсотків людей люблять спати саме в такій позі. Якщо ви до них належите, важливо подбати про хороший матрац. При бічному положенні краще вибирати більш м'який матрац, бо стегна і плечі будуть упиратися в потенційно больові точки.

Зараз ви читаєте новину «Чому корисно спати з подушкою між ніг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути