неділя, 13 вересня 2020 01:54

Медики виявили неймовірні властивості шпинату

Медики виявили неймовірні властивості шпинату

Шпинат - корисний, смачний і низькокалорійний листовий овоч. Окрім того, цей продукт володіє неймовірними властивостями. В цій траві - наші здоров'я, сила та довголіття.

Чим корисний шпинат?

Вітамін К. Продукт багатий на вітамін К, який необхідний для здоров'я крові, утримання кальцію в кістках (профілактика крихкості і переломів кісток – остеопорозу), захисту судин від "окам'яніння", тобто від відкладання кальцію, пише uainfo.

У тих, у кого раціон багатий вітаміном К, на 36% нижче загальна смертність, на 46% нижча смертність від раку, і на 48% нижча смертність від хвороб серця та судин.

Фолати. Необхідні для "збірки" нормальної конструкції ДНК, тобто їх присутність в раціоні знижує ризик мутацій і розвитку раку. Фолати необхідні людям, які приймали антибіотики та сульфаніламіди, в яких порушена нормальна мікрофлора кишечника, людям з онкозахворюваннями, які проходять променеву терапію. Дефіцит фолатів знижує імунітет і підвищує ризик інфекцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміцнення імунітету: які вітаміни потрібно пити восени

Нікотинамід. Без цієї сполуки клітини не "дихають", вона відновлює ушкоджені судини, підсилює чутливість до інсуліну, зменшує запалення, і атрофію м'язів, зокрема, серцевого. А ще покращує пам'ять.

Альфа-ліпоєва кислота (вітамін N). Є бальзамом для печінки, допомагає їй очищати організм від різних токсинів. Посилює дію інсуліну, допомагає утилізувати глюкозу в м'язах, уповільнює розвиток інсулінорезистентності та цукрового діабету 2 типу, знижує ризик ускладнень - катаракти, макулярної дистрофімї сітківки ока.

Кальцій. Кальцій у шпинаті, в комбінації з іншими сполуками допомагає ефективно працювати м'язам, допомагає мітохондріям синетезувати енергію у вигляді молекул АТФ, передавати нервові імпульси (швидка реакція).

Раніше медики виявили корисні властивості картоплі. Незважаючи на те, що цей продукт рідко відносять до дієтичних, він дуже корисний для здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Медики виявили неймовірні властивості шпинату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути