неділя, 06 вересня 2020 03:27

Альцгеймер: Названа рання ознака хвороби

Альцгеймер: Названа рання ознака хвороби

Міжнародна група вчених нейрофізіологів з Німеччини, Іспанії, Італії та Бельгії виявили ранню ознаку хвороби Альцгеймера.

Вчені дійшли висновку, що люди, які погано орієнтуються в просторі, схильні до розвитку цієї хвороби. Висновки дослідників опублікував журнал Science Advances.

Наукові фахівці пояснюють, що люди мають здатність навігації без зовнішніх сигналів - наприклад, завдяки цьому людина може вночі пройти по квартирі, не включаючи світло. Тим, хто генетично схильний до хвороби Альцгеймера, зробити це проблематично.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діабет: Вчені назвали нову причину виникнення

Дія механізму, що дає можливість правильно відчувати своє положення в просторі, обумовлено активністю осередків сітки в енторінальной корі (ділянка головного мозку, яка розташована в скроневій частці).

Фахівці зазначають, що дана зона мозку уражається при хворобі Альцгеймера однією з перших. Тому погана здатність орієнтуватися без спеціальних покажчиків може виявитися ранньою ознакою цієї недуги.

Раніше команда дослідників з Единбурзького університету в Великобританії та Інституту біології старіння Макса Планка в Німеччині знайшли спосіб, як уповільнити процес старіння.

Зараз ви читаєте новину «Альцгеймер: Названа рання ознака хвороби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути