Ексклюзиви
неділя, 30 серпня 2020 03:26

Як уповільнити старіння: Вчені розкрили секрет

Як уповільнити старіння: Вчені розкрили секрет

Міжнародна команда дослідників з Единбурзького університету в Великобританії та Інституту біології старіння Макса Планка в Німеччині знайшли спосіб, як уповільнити процес старіння.

Вчені дійшли висновку, що підтримання нормального рівня заліза в крові є одним із ключових факторів уповільнення старіння та збільшення тривалості життя, пише Science and Technology Daily. Щоб підтвердити свою гіпотезу спеціалісти проаналізували генетичні дані 1,75 мільйона осіб із трьох загальнодоступних баз даних.

Вони зосередили увагу на трьох показниках, пов'язаних зі старінням організму: загальна природна тривалість життя, тривалість активного життя, тобто без серйозних хвороб, і довголіття. Команда визначила десять областей геному, пов'язаних із трьома перерахованими вище показниками. У дослідженні заявляється, що геноми, пов'язані із залізом, явно виділялися в аналізі всіх трьох показників старіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діабет: Вчені назвали нову причину виникнення

Вчені вважають, що гени, що беруть участь у метаболізмі заліза в крові, частково відповідальні за здорову довге життя. При цьому аномально високий або занадто низький рівень заліза з віком може привести до хвороби Паркінсона, захворювань печінки та зниження здатності організму протистояти інфекціям.

Як зазначили вчені, найбільш уразливі щодо ризику залізодефіцитної анемії немовлята, вагітні та жінки. Жінки загалом більше схильні до дефіциту заліза через менструації, схуднення та інші чинники.

Спеціалісти Гарвардської медичної школи назвали ознаку "тихого" серцевого нападу, який розвивається без прояву класичних симптомів і виражених больових відчуттів.

Зараз ви читаєте новину «Як уповільнити старіння: Вчені розкрили секрет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути