неділя, 30 серпня 2020 00:56

Вчені виявили ознаку "тихого" серцевого нападу

Вчені виявили ознаку "тихого" серцевого нападу
Непомічені "тихі" серцеві напади - це дуже небезпечно. Фото: Pixabay

Спеціалісти Гарвардської медичної школи назвали ознаку "тихого" серцевого нападу, який розвивається без прояву класичних симптомів і виражених больових відчуттів.

Фахівці рекомендують не залишати без уваги несподівано виникле відчуття нудоти. Серцевий напад часто розвивається як наслідок ішемічної хвороби серця, при якій в артеріях накопичуються жирові (холестеринові) відкладення, що обмежують повноцінний кровотік, що йде до серця, пише видання Express.

Це серйозна, загрозлива життю патологія, що вимагає невідкладної медичної допомоги. Американські медики нагадують, що істотну частку нападів складають "тихі", на них припадає майже половина всіх інфарктів міокарда в світі. Не володіючи інтенсивністю класичного серцевого нападу, вони здатні ставатися з мінімальною кількістю симптомів або мати настільки м'які, слабо виражені ознаки, що їх часто пропускають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'ясували час і причини виникнення туберкульозу

Непомічені "тихі" серцеві напади - це дуже небезпечно. Будь-який інфаркт погіршує роботу серця, сприяє появі рубців. Після невиявленого і нелікованого "тихого" випадку зростає ризик повторного, здатного виявитися набагато серйознішим і більш руйнівним для міокарду. Найчастіші симптоми серцевого нападу включають сильний біль у грудях, іррадіюючий біль у руці та раптове сильне запаморочення.

Крім того, можуть відчуватися холодний піт, запаморочення. Медики констатують, що неприємні відчуття "тихого" інфаркту часто виявляються досить легкими і короткочасними.

Раніше вчені з Мюнхенського центру імені Гельмгольца і Німецького центру досліджень знайшли нову причину виникнення діабету.

Зараз ви читаєте новину «Вчені виявили ознаку "тихого" серцевого нападу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути