Дієтологи розповіли, як з овочів отримати максимум користі та вітамінів. Одні з них краще їсти в сирому вигляді, а інші у вареному.
Тут справа в клітковині. В певних овочах вона має товсті стінки і під час травлення не завжди руйнується.
Так, наприклад, у морквині. Поїдаючи її сирою, можна отримати тільки 5% бета-каротину. У вареній моркві його зберігається 20%.
Те ж саме стосується томатів, так лікопін з них краще засвоюється організмом після теплової обробки. Після термічної обробки цибулі, в ній збільшується кількість селену, лютеїну, холіну.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким напоєм шкідливо запивати таблетки
Після варіння шпинату людина отримує на 25% більше каротиноїдів і в тричі більше кальцію, ніж в сирому овочі.
Варений столовий буряк стає вдвічі кориснішим після варіння.
Коментарі