вівторок, 18 липня 2017 05:28

5 секретів міцного сну в спекотну ніч

5 секретів міцного сну в спекотну ніч
Подушка з гречкою та шовкова наволочка дозволять комфортно спати під час спеки. Фото: Центр YES

Протягом спекотного дня людина постійно перегрівається. Якщо вдома відсутній кондиціонер, вечір також видається душним. Заснути в таких умовах непросто, тому ніч перетворюється на неспокійний сон, а на ранок з'являється відчуття розбитості.

Портал Purewow запропонував 5 порад, які допоможуть заснути у спеку.

Душ перед сном. Холодна вода знижує температуру тіла. Варто прийняти душ безпосередньо перед вкладанням у ліжко. Це створить ефект свіжості та комфорту.

Цупкі штори. Після прокидання штори рекомендують відкрити. Тіло отримає вітамін D від сонячних променів. Підніметься рівень гормону серототіну, а з ним — настрій. Перед виходом з дому штори обов'язково закрити. Так спека менше проникатиме в помешкання. Тобто увечері кімнатна температура буде більш прийнятною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продукти для міцного сну: що треба їсти від бессоння

Подушка з гречкою. Пухові, пір'яні або гіпоалергенні подушки з холофайберу зберігають тепло від голови і віддають його назад. Тому на них жарко спати. Слід використовувати подушку з гречаним лушпинням, яке забезпечує вентиліцію повітря. Крім того, цей спальний аксесуар приймає анатомічну форму голови та дозволяє розслабитися м'язам шиї.

Літня постільна білизна. Варто обирати тканини низької щільності. Менша кількість ниток краще пропускає повітря. Наволочка має бути шовкова, бо з нею шкіра голови "дихає". Ця тканина - природний регулятор температури.

Сон наодинці. У спеку краще засинати без обіймів. Навіть собака, який спить в ногах господаря, вилучає достатньо тепла. А для комфортного відпочинку необхідна циркуляція повітря.

Нестача сну в дитинстві може привести до скорочення тривалості життя. До такого висновку прийшли вчені з Прінстонського університету.

Зараз ви читаєте новину «5 секретів міцного сну в спекотну ніч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути