понеділок, 22 квітня 2019 23:29

5 продуктів, які дозволяють худнути неголодним

5 продуктів, які дозволяють худнути неголодним
Щоб позбутися зайвої ваги, слід збагатити раціон продуктами, здатними покращити метаболізм й ефективно тамувати голод. ФОТО: fitnessbin.com

Усі спроби досягти ідеальної фігури може перекреслити повільний обмін речовин. Особливо, якщо на додачу до цього є схильність до переїдання.

Пришвидшити обмін речовин і разом з тим позбутися вічного відчуття голоду можна переглянувши свій раціон харчування й додавши в нього правильні продукти. Які саме, розповіло видання YourNews.

1. Ягоди. Їхньою перевагою є наявність у складі безлічі поживних речовин, серед яких — клітковина. Саме вона забезпечує організмові відчуття ситості. При цьому ягоди містять зовсім мало калорій. На додачу є цінним джерелом флавоноїдів. Ці речовини є потужним антиоксидантом, здатним збільшувати виробництво гормону, який відповідає за спалювання жирових клітин. Особливо рекомендовані до вживання чорниця, малина й полуниця.

2. Грецький йогурт. У ньому міститься вдвічі більше білків і вдвічі менше цукру, ніж у звичайному йогурті. Як засвідчили результати одного з досліджень, збільшення кількості білків у раціоні від 15% до 30% сприяє значному зменшенню апетиту. Так, піддослідним, які дотримувалися дієти з підвищеним вмістом білків, вдавалося вживати протягом дня на 450 калорій менше, ніж зазвичай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа не в дієті: чому не вдається отримати плоский живіт

3. Яйця. Вони забезпечують організм важливими вітамінами й мікроелементами. При цьому є не надто калорійними і швидко тамують голод. Одне з дослідження показало, що люди, які на сніданок їли замість випічки яйця, втратили на 65 % більше ваги й на 16 % більше жиру на животі, ніж ті, хто снідав інакше.

4. Зелений чай. Має у своєму складі речовини, які сприяють прискоренню обміну речовин і разом з тим активнішому спаленню калорій. Йдеться про кофеїн і рослинні сполуки під назвою "катехіни".

5. Фісташки. Ці горіхи мають високий вміст білків і невелику кількість калорій. Рекомендується фісташки купувати неочищеними від шкарлупи: дослідження показало, що завдяки цьому можна скоротити споживання калорій на 41%. Усе тому, що чищення шкаралупи забирає час і тим самим дає можливість контролювати кількість з'їденого.

Додати в раціон харчування охочим позбутися зайвої ваги рекомендують кефір. Цей кисломолочний напій містить речовини, які зменшують скупчення жиру й розщеплюють жирні кислоти у тих, хто страждає від надлишкової маси тіла. Щоб досягти необхідного ефекту, кефір треба пити щодня.

Зараз ви читаєте новину «5 продуктів, які дозволяють худнути неголодним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути