середа, 17 квітня 2019 23:28

Справа не в дієті: чому не вдається отримати плоский живіт

Справа не в дієті: чому не вдається отримати плоский живіт
За наявності проблем з метаболізмом будь-які спроби досягти плаского живота завершуватимуться поразкою. ФОТО: medicalnewstoday.com

Отримати плаский живіт — завдання не з простих. Причиною невдач може бути не лише неправильне харчування й недостатнє фізичне навантаження.

Інші фактори, які заважають добитися плаского живота, назвало видання Reader's Digest.

1. Генетика. На шляху до мрії про ідеальні форми може стояти генетична схильність до накопичення жиру в області живота.

2. Харчова непереносимість. Проявляється у хворобливій реакції організму на окремі продукти харчування. Найчастіше це підвищена чутливість до білка пшениці — глютена. За наявності такої патології споживання продуктів-подразників призводить до здуття живота й появи ознак кишкового розладу. Також на фоні харчової непереносимості може порушитись жировий обмін. При цьому жир почне активно відкладатися на різних ділянках тіла, зокрема й на животі.

3. Дисбактеріоз. Порушення мікрофлори кишечника зумовлює утворення в ньому великої кількості газів. Як наслідок, з'являється здуття живота. Окрім того, від стану кишкової мікрофлори залежить і здатність організму спалювати жир. Дослідження також показали, що деякі кишкові бактерії впливають на якість процесів травлення й відчуття голоду — факторів, від яких напряму залежить накопичення зайвих кілограмів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберегти груди молодими і пружними

4. Гормональний збій. Жирова тканина виробляє естроген, який у свою чергу викликає накопичення жиру. Так виникає порочне коло. Проблема може бути й у іншому гормоні — прогестероні. Він допомагає організму спалювати жир і перетворювати калорії на енергію. Якщо рівень прогестерону занизький, ці процеси порушуються.

5. Погіршення функцій щитоподібної залози. На фоні гіпотиреозу уповільнюється обмін речовин. За таких умов організм не встигає переробляти калорії в енергію й перетворює їх на жир. "Щитоподібна залоза грає роль диригента організму. Вона задає темп роботи усім органам. Якщо свої функції щитоподібна виконує повільно, то всі інші органи теж уповільнюються. Як наслідок, організм не встигає витрачати калорії й накопичує їх у вигляді зайвих кілограмів", — пояснює лікар Памела Меріно.

6. Прийом антидепресантів. Препарати такого типу здатні призвести до підвищення в організмі рівня інсуліну. Ця речовина зумовлює зменшення м'язової маси й сприяє утворенню жиру. Причому останній відкладається переважно в області живота.

Експерти в галузі пластичної хірургії назвали найнебезпечніші пластичні операції. Серед таких — втручання в зону живота і сідниць.

Зараз ви читаєте новину «Справа не в дієті: чому не вдається отримати плоский живіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути