середа, 17 квітня 2019 01:45

Як зберегти груди молодими і пружними
5

Про неї мріють, нею пишаються, вона викликає захоплення. Вік, вагітність, годування груддю, різке схуднення - все це, так чи інакше, позначається на формі грудей, причому, далеко не найкращим чином.

Але чи можна зберегти груди молодими і красивими без хірургічного втручання? Що потрібно робити, щоб бюст залишався високим, пружним і спокусливим, пише psychologies.ru.

Природний бюстгальтер - що це?

 

Для початку трохи анатомії. Груди складаються з молочної залози і навколишньої жирової тканини, яка і надає бюсту обсяг. Єдиний м'яз, що підтримує груди, - це підшкірний м'яз шиї.

Тому краса бюсту залежить від стану трикутної ділянки від основи грудей до підборіддя. Він як раз не містить жодного м'язу і слабо прикріплений до грудної клітини. Але саме він утримує груди на певному місці, за що отримав назву "природний бюстгальтер".

Це поняття було введено Жаком Куртене, засновником косметичної компанії Clarins. Під дією сили тяжіння, а також різних факторів - різкий набір або скидання ваги, вагітність, статеве дозрівання - шкіра грудей розтягується, втрачає пружність та еластичність. Тому за шкірою бюста потрібно доглядати не менш ретельно, ніж за шкірою обличчя.

Щоденний догляд

 

Щодня наносьте на зону "природного бюстгальтера" (від основи грудей до підборіддя) зволожуючий крем. Можна використовувати спеціальний засіб для зони декольте або звичний крем для обличчя. Дуже корисно втирати в груди косметичну олію, що підвищує пружність шкіри. Це може бути олія шипшини, оливи, жожоба або персика. Користуйтеся олією після душа.

Раз на тиждень відлущуйте шкіру скрабом для обличчя або тіла. Наносити його треба легкими розгладжуючими рухами. Це стимулює кровообіг, виводить токсини і сприяє оновленню шкіри бюста, допомагаючи їй зберігати еластичність і молодість.

Щодня після душу масажуйте груди круговими рухами струменем прохолодної води. Це сприяє зміцненню тканин і стимулює мікроциркуляцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно доглядати за шкірою навколо очей

Як правильно вибрати бюстгальтер

 

Як визначити, чи підходить вам бюстгальтер? Він повинен сидіти буквально як друга шкіра: не утворювати дискомфорт, не врізатися і не залишати слідів. Бюстгальтер повинен облягати груди, але не притискати їх до грудної клітини.

Носіть різні моделі бюстгальтерів. Вони можуть бути з кісточками чи ні, як вам більше подобається. Тільки модель балконет краще приберегти для особливих випадків. Вона сидить дуже щільно і відрізняється глибоким вирізом.

Як тільки бюстгальтер розтягується, позбавляйтеся від нього. Не захоплюйтеся моделями з ефектом push-up. Вони стискають верхню частину грудей, що може привести до витончення шкіри.

Займайтеся фітнесом тільки в спортивній білизні. Під час активних тренувань шкіра на грудях піддається розтягуванню, спеціальний топ підтримає бюст на місці і зменшить навантаження на нього під час занять. Вибирайте моделі з перехрещеними лямками на спині. Вони краще підтримують груди і не зісковзують під час занять спортом.

Вправи для грудей

 

Ці три вправи не заберуть багато часу і допоможуть зміцнити "природний бюстгальтер".

Вправа 1. Затисніть під пахвами дві книги, лікті притисніть до тіла, передпліччя підійміть вперед долонями вгору. Розведіть передпліччя в сторони, притискаючи верхню частину рук до тіла, щоб книги не випали. Утримуйте позицію 10 секунд, щоб задіяти м'язи спини. Поверніться у вихідне положення. Повторіть 10 разів.

Вправа 2. Постарайтеся посміхнутися якомога ширше, так, щоб викликати скорочення підшкірної м'язи шиї. Так це можливо. Спробуйте і самі відчуєте. Повторіть 15 разів. При регулярному виконанні через якийсь час ви помітите, що при кожному скороченні м'язи шиї груди підіймаються. Потрібно лише трохи потренуватися.

Вправа 3. З'єднайте долоні на рівні носа. Лікті розведіть в сторони і тримайте паралельно підлозі. Стисніть сильно долоні на кілька секунд. Повторіть 10 разів. Ця вправа допомагає розробити грудні м'язи, особливо якщо поєднати її з попередньою.

7 порад від хірурга Олів'є Куртена-Кларанса

 

1.Нанесіть засіб догляду відповідно до "природного бюстгальтера". Наприклад, обводьте правий бік долонею лівої руки, рухаючись зовні всередину.

2. Тримайте спину рівно, ніби вас тягне за маківку невидима нитка. Правильна постава важлива для жінки.

3. Намагайтеся не спати на животі. Для збереження гарної форми грудей рекомендується спати на спині.

4. Не приймайте довго гарячу ванну. Це призводить до втрати пружності шкіри. Гарячим душем теж краще не зловживати.

5. Шкідливі для грудей і різкі зміни ваги.

6. Не засмагати топлес. Сонячні промені згубно впливають на ніжну шкіру бюста. Влітку обов'язково наносьте на зону декольте засіб з найвищим сонцезахисним фактором.

7. Регулярно перевіряйте стан грудей. Якщо щось турбує, терміново запишіться на прийом до мамолога. У будь-якому випадку його потрібно відвідувати мінімум раз на рік.

Для пружності грудей спробуйте маски на основі сиру, вівсянки або сметани.

Залийте окропом вівсяні пластівці (2 ст. л.). Закрийте кришкою і почекайте 15 хвилин. Перемішайте вівсянку: ви повинні отримати суміш у вигляді густого крему. Втирайте маску в область грудей, а через 20 хвилин змийте її теплою водою.

Розведіть сир (1 ст. л.) теплим молоком, розімніть його, перемішайте. Отриману суміш наносьте на груди і тримайте близько 20 хвилин. Потім змийте теплою водою.

Візьміть нежирну сметану (100 гр), змішайте її з яйцем (1 шт), додайте оливкової олії (2 ст. л.). Наносьте суміш на груди, уникаючи області сосків. Змивайте через 20 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Як зберегти груди молодими і пружними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути