Ексклюзиви
вівторок, 16 квітня 2019 01:35

Як правильно доглядати за шкірою навколо очей
5

Шкіра на повіках і навколо очей - найніжніша. Вважається, що вона в 10 разів тонше шкіри на плечі, тому і старіє вона раніше

"Для області навколо очей" ─ стандартне формулювання, якою позначаються відповідні баночки і тюбики. Звичного поділу за типами шкіри та за віковими групами тут немає, і здається, що помилитися складно. Що ж ми робимо не так, пише marieclaire.ru.

1. Використовуємо крем завжди

 

Іноді велика спокуса заощадити не тільки час, а й кошти, давши очам "відпочинок" від косметики. Звісно, ситуації бувають різні, але систематично залишати тонку і ніжну шкіру навколо очей без зволоження, живлення і захисту означає провокувати і прискорювати появу ознак старіння. Причому, в цій ситуації навіть носіння лінз не може бути виправданням: ці засоби проходять додаткові офтальмологічні випробування - на відміну від кремів для обличчя тестуються не тільки дерматологами, а й офтальмологами - тому підходять, в тому числі, і тим, хто щодня носить контактні лінзи.

2. Захищаємо очі

Сонцезахисні окуляри в період активного сонця обов'язкові. Якісні окуляри завжди дорогі, але саме дорогі темні окуляри - один з кращих засобів збереження молодості і краси шкіри навколо очей влітку.

До речі, як такого поділу на "зимові" і "літні" у засобів для очей немає: сьогодні навіть легкі текстури забезпечують шкірі оптимальне живлення. Але якщо є бажання або потреба, в холодну пору року можна вибрати більш насичений засіб, а в період активного сонця підібрати догляд з SPF-захистом.

3. Правильний вибір

 

Часто ми наносимо на область навколо очей звичайний крем для обличчя, який зовсім не задовольняє її потреб. Формули засобів для контуру очей містять додаткові компоненти, наприклад, для профілактики і корекції темних кіл і припухлостей під очима, а їх текстури адаптовані під більш тонку і ніжну шкіру.

Патчі належать до засобів "миттєвої краси". Вони не просто не замінюють щоденний догляд, але й не рекомендуються косметологами для постійного використання.

Основне завдання, яке вирішує засіб для області очей, вказана в назві продукту або його описі: це може бути зволоження, заспокійливий ефект, розгладження зморшок, зміцнення шкіри, позбавлення від темних кіл і т.п. Щоденно можна використовувати і гель, і крем, і емульсію для області навколо очей: бажаний результат виробники сьогодні "упаковують" в будь-яку текстуру, як легку, так і більш, щільну - вибір залежить від особистих переваг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відростити гарні брови

4. Правильно наносимо засіб

 

Головна помилка - наносити велику кількість крема. Його надлишки, особливо, якщо справа відбувається ввечері, можуть потрапити на слизову оболонку очей і викликати набряк, через що зранку ви ризикуєте прокинутися з мішками під очима. Запам'ятайте, що оптимальна кількість засобу еквівалентна розміру рисового зерна.

Друге правило: засіб наноситься на очищену шкіру мінімум за 15 хвилин до сну ввечері і/ або перед нанесенням макіяжу вранці. Легкими круговими рухами рухатися потрібно від внутрішньої частини надбрівної дуги до зовнішньої, потім по нижній частині від периферії до центру легкими точковими натисканнями, не розтягуючи шкіру.

Не потрібно наносити засіб на область рухомого повіка: при морганні воно фізіологічним чином розподіляється на всю область навколо очей. До того ж, деякі активні компоненти (наприклад, ефірні олії) і олії, що формують текстуру крему або гелю, при нанесенні на рухому повіку можуть потрапити на слизову і викликати дуже неприємні відчуття. Але якщо на упаковці все ж є рекомендації про розподіл засобу на області рухомого повіка (як правило, це денні засоби із зволожуючою і живильною дією) це можна і потрібно робити без побоювань.

Зволоження

 

Уберегтися від невеликих зморшок допоможуть засоби, що поліпшують мікроциркуляцію лімфи і клітинний метаболізм, тонізуючі і відновлюючи структуру шкіри навколо очей. Найоптимальніший варіант - гелі, в основі яких вода. Вони нежирні і швидко вбираються. Подбайте, щоб вони містили рослинні екстракти, хітозан і вітаміни.

Якщо зморшки помітні не тільки при активній міміці, знадобляться засоби серйозніші: зволожуючі креми з гіалуроновою кислотою, пантенолом, алантоїном, екстрактом алое, вітамінами А і Е. Жінкам з густою сіткою зморшок біля очей потрібні засоби з комплексами антиоксидантів, натуральними оліями, колагеном і еластином.

Живлення

Для зрілої шкіри навколо очей краще купити засоби, які компенсують дефіцит природних ліпідів, стимулюють вироблення колагену і активність фібробластів. Така косметика має ефект ліфтингу. Її можна визначити за складом: натуральні олії (макадамія, ши, авокадо, арахіс), біостимулятори (маточне молочко бджіл, сік женьшеню), фітоестрогени, сквален, лецитин. До складу вікового живильного крему повинні входити еластин і колаген.

Щоб зморшки навколо очей були не настільки помітними - приділіть увагу бровам. Яскраві, правильної форми, гарного контуру - вони відвернуть увагу від гусячих лапок біля очей, візуально піднімуть повіки, зроблять погляд більш відкритим.

Відмовтеся від перламутрових і яскравих тіней, нижньої підводки олівцем - вони роблять зморшки візуально помітніше.

Якщо з'явилися темні кола, користуйтеся кремом для шкіри навколо очей з високим вмістом вітаміну С - він добре зміцнює судини.

Якщо набрякають повіки, тримайте засоби для області навколо очей в холодильнику.

Якщо намітилися мішки під очима, варто спати на високій подушці, та не користуватися на ніч жирними кремами - обмежтеся гелями.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно доглядати за шкірою навколо очей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути