Ексклюзиви

"Схудла на шість кілограмів за півтора місяця"

Автор: INSTAGRAM.COM / JAMALAJAA
  Джамала дотримується п’ятиразового харчування. Їсть з інтервалом 2,5–3 години. У раціоні багато зелені. Відмовилася від випічки, солодощів та газованих напоїв
Джамала дотримується п’ятиразового харчування. Їсть з інтервалом 2,5–3 години. У раціоні багато зелені. Відмовилася від випічки, солодощів та газованих напоїв

Джамала раз на тиждень їсть лише зелені овочі

— Основний акцент у моєму раціоні — збалансоване харчування, в якому багато зелені. Рідко бігаю, максимум роб­лю планку, прес, масаж, — розповідає співачка 37-річна Джамала (справжнє імя та прізвище Сусана Джамаладінова. — ГПУ), — за півтора місяця схудла на 6 кілограмів.

Раціон склали з урахуванням грудного годування. Їсть п'ять разів на день з інтервалом 2,5–3 год. Вранці за призначенням лікаря приймає вітамін Д, робить метаболічну зарядку для пришвидшення обміну речовин. Випиває 300–500 мл теплої води з лимоном чи без. Снідає кашами з овочами чи фруктами. Порція — не більш як 300 г. Не вживає випічки, солодощів, копчених продуктів, ковбас, газованих солодких напоїв та алкоголю, молока й кисломолочних продуктів з лактозою.

— Були різні випробування, коли важко втриматися, щоб не випити чаю із солодощами — продовжує. — Впоратися зі зривами допомагали шматочок чорного шоколаду із 85 відсотками какао, горіхи, чай із м'яти, меліси чи ромашки.

Обід складається з овочевого супу, свіжого салату, птиці чи червоного м'яса. Порції до 500 г. Після 15:00 заборонено мед, ягоди, каші, вироби з борошна, крохмалиста картопля, овочі: морква, гарбуз. Вечеряє білою рибою або яйцями чи білими сирами — моцарелою, фетою, бринзою. Додає будь-які овочі, крім крохмалистих. Порції до 300 г. Раз на тиждень влаштовує "зелений" день — їсть лише зелені плоди: огірки, авокадо, кабачки тощо. Завдяки цьому раціону планує схуднути ще на 4 кг і важити 59.

— Раціон Джамали підійде людям приблизно з такою ж вагою. Якщо кілограмів більше, є ймовірність схуднути забагато. Через що може обвисати шкіра. Якщо вага менша — стоятиме на місці чи знижуватиметься повільно, — розповідає столичний дієтолог Андрій Маковецький, 28 років.

— Випивати вранці воду з лимонним соком корисно, бо він підготовлює шлункову систему до переварювання їжі. Добре впливає на шлунок і кишечник. Протипоказань до його прийому немає. Норма — третина лимона на пів літра води. Також будь-яке фізичне навантаження, виконане понад 7 хвилин, влияетвпливає на процес обміну речовин. Що більше займатися спортом, то швидше спалюватиметься жир.

Людям із виразкою шлунка чи захворюваннями нирок перед додаванням у раціон "зеленого" дня радить проконсультуватися з лікарем.

— Крохмалисті овочі, хліб і горіхи не варто їсти після обіду, бо вони швидко йдуть у жир. Що ближче до вечора, то більша ймовірність, що ці продукти позначаться на фігурі. Якщо їх вживати зранку, коли обмін речовин високий, витратяться на енергію.

Для швидшого схуднення Джамала раз на тиждень відмовляється від вечері.

— Якщо людина не їсть понад 12 годин, виробляється стресовий гормон, що сприяє накопиченню жирової тканини та призводить до депресивних думок. Треба постійно не вечеряти, або навпаки. А от робити таке час від часу не бажано, — говорить Маковецький.

Радить вечеряти за 3 год. до сну. Вживати некалорійні продукти: рибу, яйця, нежирне м'ясо, овочі та зелень.

— При схудненні за місяць бажано втрачати 8 відсотків маси тіла. За тиждень ідеально — не більш як кілограм. Якщо мінус 2–5, вага точно повернеться назад. Також можуть з'явитися розтяжки, проблеми з гормонами, — додає Андрій Маковецький.

Під час грудного вигодовування рекомендує не їсти смажене на олії. Виключити з раціону солоні горіхи, соуси та консерви, бо зашкодять дитині.

Зараз ви читаєте новину «"Схудла на шість кілограмів за півтора місяця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути