Ексклюзиви
субота, 29 квітня 2023 13:25

Весілля принца дивилося близько двох мільярдів глядачів

Весілля принца дивилося близько двох мільярдів глядачів
Весілля принца Вільяма та Кейт Мідлтон / Wikipedia

29 квітня 2011-го у Вестмінстерському абатстві Лондона за присутності 1900 гостей відбулось весілля принца Вільяма, другого претендента на британський престол і представниці середнього класу Кейт Міддлтон.

Кетрін Міддлтон, старша з 3-х дітей, народилася 9 січня 1982-го в місті Редінг в англійській сім'ї Майкла Міддлтона і Керол Елізабет. Подружжя працювало в цивільній авіації. Елізабет - стюардесою, а Майкл - диспетчером. У 1987-му Міддлтони заснували компанію з продажу декорацій для вечірок Party Pieces, яка успішно розвивалася і зробила їх мільйонерами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британці хочуть бачити королем принца Вільяма, а не принца Чарльза

Кейт виросла в селі Баклбері, закінчила приватний коледж і в 2001-му вступила у шотландський університет святого Ендрю, де на першому курсі познайомилася з принцом Вільямом, онуком королеви Єлизавети ІІ. Наступного року Кейт і Вільям вже були близькими і винаймали спільне житло. Під час студентських канікул принц Вільям і Кейт кілька разів подорожували разом, а в 2003-му дівчина була серед небагатьох друзів на 21-му дні народження принца.

Після університету Кейт працювала у відділі закупівель мережі магазинів одягу Jigsaw, а принц Вільям вчився у Королівській військовій академії. У жовтні 2010-го пара оголосила про заручини. Під час спільної поїздки в Кенію Вільям підніс Міддлтон 18-каратну обручку з білого золота з 12-каратним овальним сапфіром і 14 круглими діамантами - ту саму, яку його батько свого часу підніс матері Вільяма, Діані.

День весілля був оголошений державним святом в Сполученому Королівстві. Витрати на весілля, яке обійшлось у $27,5 млн, взяла на себе королівська сім'я і родина Міддлтонів.

Трансляцію у прямому ефірі дивилися близько 2-х млрд глядачів. Через YouTube за подією спостерігало онлайн 101 млн глядачів зі 188 країн. Згодом пара відправилась у 10-денний медовий місяць, який провела на віллі на приватному острові на Сейшелах.

Зараз ви читаєте новину «Весілля принца дивилося близько двох мільярдів глядачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути