вівторок, 21 серпня 2007 18:21

Від тютюнового диму допомагають ароматичні свічки

Харків"янка Вікторія Майстрова, 43 роки, з тютюновим димом бореться за допомогою свічок.

— Ми з чоловіком палимо вже 15 років. Колись на перекур виходили на балкон, але останніми роками куримо й на кухні. Із цигарки та натуральної кави розпочинаємо день. Усе б нічого, але на кухні постійно надимлено, коли заходиш до приміщення з вулиці — запах особливо відчувається.

Мама Майстрової порадила лишати в посуді оцет, мовляв, він убирає запахи. Але жінка каже, що це неефективно.

— Якось прочитала в журналі, що в накуреному приміщенні треба запалювати свічку — дим і запах зникатимуть. У супермаркеті купила за 20 гривень товсту свічку з ароматом кави. Знаєте, допомагає. Заходиш на кухню — і завжди кавовий аромат, — сміється жінка.

Для нейтралізації запаху тютюну використовують також різноманітні аерозолі та спреї. Аерозоль "Ґлейд-Антитютюн" у столичному супермаркеті "Сільпо" (вул. Білоруська, 2) коштує 7,39 грн. На Лук"янівському ринку за такий же беруть 8,5 грн. Продавці кажуть, що засоби не надто ефективні й радять просто не палити в приміщенні.

Російські інтернет-магазини від диму пропонують іонний очищувач повітря "AirComfort XJ 888". За формою він нагадує настільну лампу з гнучкою шийкою. Ніжка пристрою призначена для попільнички. Продавці запевняють, що очищувач вловлює найдрібніші частинки диму. Він працює від мережі або чотирьох батарейок типу АА. Очищувач коштує 1090 руб. (209 грн).

Зараз ви читаєте новину «Від тютюнового диму допомагають ароматичні свічки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути