понеділок, 17 червня 2019 05:06

У спальні ставлять кондиціонер із тихим режимом

Автор: ФОТО З САЙТА Й_AGK-SPORT.RU
  Різниця у вартості між технікою високого класу і найдешевшою становить до 30 відсотків. Але якісний кондиціонер прослужить  удвічі довше
Різниця у вартості між технікою високого класу і найдешевшою становить до 30 відсотків. Але якісний кондиціонер прослужить удвічі довше

— У нас сонячна сторона. У квартирі температура підіймається до 35 градусів, — каже 31-річна Олена Кулик із Києва. — Доньці півроку, погано переносить спеку. Думаємо встановити кондиціонер. Боюсь, щоб через потоки холодного повітря дитина не хворіла.

Ринок пропонує широкий асортимент кондиціонерів у різній ціновій категорії.

— Прохолодне свіже повітря корисніше для дитини, ніж спека, — каже 37-річний Олександр Якименко, консультант столичного магазину техніки. — Якісні кондиціонери безпечні для дитини, якщо дотримуватися правил експлуатації. Треба своєчасно проводити технічне обслуговування, чистити фільтри і промивати вентилятор.

Рекомендують періодично проводити вологе прибирання кімнати.

— Для спальні чи дитячої варто обирати кондиціонери з максимально тихим режимом роботи, оснащені інвертором, який рівномірно розподіляє повіт­ря. Тоді знижується ризик, що людина застудиться. Охолоджувати повітря у дитячій слід поступово, щоб не було різких перепадів температури.

Перед купівлею кондиціонера потрібно розрахувати потужність охолодження.

— Є загальний розрахунковий показник: на кожні 8–10 кв. м приміщення для охолодження потрібна потужність 1 кВт. Це з урахуванням середньої висоти стель. Якщо в оселю хоча б півдня потрапляють прямі сонячні промені, то додайте до отриманої цифри ще 20–30 відсотків. Також слід зважати на техніку в кімнаті, що виділяє тепло. На один комп'ютер додається 300 Вт. Обирайте техніку з запасом показника, бо кондиціонер не повинен працювати на межі потужності.

Кондиціонер з 2 кВт виробники маркують цифрою 7. Пристрої з позначкою 9 і потужністю 2,5–2,6 кВт установлюють у кімнатах площею 26 кв. м.

— Різниця у вартості між технікою високого класу і масовою становить до 30 відсотків. Але якісний кондиціонер прослужить удвічі довше. Економія не завжди виправдана, бо можете втратити гроші на надмірному споживанні електроенергії. Системи кондиціонування і вентиляції за потреби можуть служити й для обігріву. Тому при виборі пристрою можете розглянути це як додатковий варіант під час опалювального сезону, — радить Олександр Якименко.

Встановлювати охолоджувач найкраще під час ремонту

— Клієнтам рекомендую за можливості встановлювати кондиціонери взимку або під час ремонту, — каже Олександр Якименко. — Зимою, бо це додатковий спосіб заощадити. У цей час більший вибір, діють сезонні знижки та й немає ажіотажу на обслуговування. Якщо холодну пору року вже упустили, то підлаштуйтеся, коли робитимете ремонт. Тоді всі необхідні елементи системи можна відразу вмонтувати в стіни чи стелю. Монтаж кондиціонера сягає до 20% вартості пристрою.

Зараз ви читаєте новину «У спальні ставлять кондиціонер із тихим режимом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути