вівторок, 15 травня 2007 17:57

Ультразвук відучить собаку гризти взуття

До великих столичних зоомагазинів завезли ультразвукові відлякувачі собак. Цей пристрій виглядає як мобільний телефон. Працює на батарейці типу "Крона" і важить 122 г. Відлякувач посилає неприємний для тварини звук частотою від 24,3 кГц. Людське вухо його не чує.

— Ультразвуковий відлякувач згодиться для тих, хто гуляє з малими дітьми, бігає в парку, їздить на роликах чи велосипеді, — каже столичний ветеринарний лікар Олександр Чернічко, 32 роки. — Раджу брати такий прилад і власникам собак. Буває, при зустрічі з дворовими псами ті мають проблеми. Якщо грамотно користуватися, ультразвуком можна відучити свого собаку гризти взуття чи приносити з вулиці брудні речі. Така річ давно популярна у професійних дресирувальників.

На початку року Олександр почав експериментувати з ультразвуковими відлякувачами. Тепер консультує знайомих, як правильно вибрати прилад.

— Краще брати американський відлякувач "Дейзер два". Тоді собака буде чути ультразвукові хвилі з відстані 7 метрів і більше. Російські прилади "Антидог", "Антирекс" діють на 3–4 метри. Цього часто замало, — пояснює ветлікар. — Чим з дальшої відстані спрямувати потік ультразвуку, тим швидше тварина піде геть.

Щоб не натрапити на підробку, купувати ультразвукові пристрої надійніше у великих крамницях. Новинка є в зоомагазинах у ТЦ "Магеллан" на Теремках, у ветклініці "Добродій" на Крутому узвозі, 6/2 і в салоні краси для тварин "Брати менші" на Антоновича, 32. Американський "Дейзер два" коштує $99. Приблизно за стільки ж продають і прилади російського виробництва.

Зараз ви читаєте новину «Ультразвук відучить собаку гризти взуття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути