понеділок, 01 жовтня 2012 00:45

Туалет надворі очищають однією ложкою порошку

Михайло Палій, 57 років, усе життя сам чистив туалет, що на його подвір'ї у селищі Куликів Жовківського району на Львівщині.

— Одягаєш гумовці, рукавиці, робу, береш лопату та відро і починаєш вичерпувати це все та носити на город, — розповідає господар. — Так удобрював ґрунт. Після цього надворі кілька днів стояв страшний сморід, чути було аж сусідам. Робота брудна. І ні зять, ні син цього робити не хочуть. А закочувати рукава доводиться раз на три місяці.

Асенізаційну машину Палій викликати не може. Туалет розташований так, що до нього нема як під'їхати.

— Одного разу в нас забилася каналізація від умивальника, — продовжує Михайло. — Жінка пішла у магазин промислових товарів. Там їй порадили препарат "Санекс" різних видів. Ним можна прочищати каналізацію, а також вигрібні ями. На радощах купила аж дві упаковки по 200 грамів.

Аби почистити вигрібну яму, достатньо розвести ложку білого порошку у 5 л води, дати настоятися 10 хв. та вилити в туалет. Далі відбувається реакція, під час якої природні бактерії препарату поїдають усі нечистоти. Запах зникає. У ямі залишається трохи води та осаду. Рідина може стекти у дренаж. Через три місяці регулярного застосування препарату осад можна вигрібати і так само удобрити ним город. Суміш є цілком безпечною для рослин. Препарат ефективно діє за низьких температур. Його застосовують і для чищення каналізації в домашніх умовах.

— У перші місяці я взагалі не вичищав того, що залишалося. Просто щомісяця добавляв "Санекс". Таким чином відходи не накопичувалися, а розчинялися. Їх об'єм зменшувався. Упаковки препарату мені вистачило на рік.

Зараз ви читаєте новину «Туалет надворі очищають однією ложкою порошку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути