Ексклюзиви
понеділок, 06 липня 2020 07:56

Тривимірні шпалери візуально збільшують кімнату

Автор: noviydom.com.ua
  3D-шпалери клеять на стіни без дверей і вікон. Для найкращого ефекту відстань до них має бути не менш як три метри
3D-шпалери клеять на стіни без дверей і вікон. Для найкращого ефекту відстань до них має бути не менш як три метри

— У хаті маю джунглі, хоч і не тримаю жодного вазона, — розповідає 57-річна Віра Іщук з села Печанівка Романівського району Житомирської області. — Так вийшло від шпалер, що невістка подарувала.

Жінка заклеїла стіну фотошпалерами з тривимірним зображенням — 3D-шпалерами. Малюнок на таких виглядає об'ємно.

— Невістка хотіла поклеїти в себе, але передумала робити кімнату в зелених тонах, — продовжує Іщук. — Привезли мені. Думала, то якась дурниця. Але шкода було викидати. Поклеїла. Як висохли, аж ахнула: поміж зелених джунглів цвіте велика червона квітка. Біля неї поставила лежака і спочиваю після городу. Почуваюся, як на курорті. Картинка настільки жива, що хочеться її лапнути.

3D-шпалери використовують технологію зі стереоскопічним ефектом. Виходить ілюзія об'ємного зображення. Це візуально збільшує розмір кімнати. Здається, що картина на стіні має глибину. Наприклад, дорога тягнеться в далечінь чи корабель пливе далеко на морі.

Шпалери виготовляють із різних матеріалів. Але мають спільну особливість — пиловідштовхувальний шар з вінілу. Його можна чистити пилососом або протирати вологою ганчіркою.

— Таке оформлення не підходить людям, які не люблять різких фарб. Насиченість яскравих барв може набридати і втомлювати, — говорить столичний дизайнер 31-річна Поліна Абрамова. — Для створення вражаючого ефекту 3D-шпалери комбінують із тривимірним покриттям на стелі й підлозі. В результаті створюється враження, ніби в кімнаті немає меж.

Завдяки різним розмірам удається обклеїти такими полотнами як певну ділянку, так і цілу стіну. Ці шпалери не вимагають особливого клею. Однак треба вирівняти стіну. Тріщини, відколи, залишки попереднього матеріалу псують картинку. Правильно поклеєні шпалери тримаються на стіні близько 20 років.

— Їх можна використовувати в будь-якому приміщенні — кухні чи дитячій кімнаті, — каже Абрамова. — У дитячу кімнату потрібно вибирати із зображеннями з мультфільмів або космосу. Коридор краще прикрасити графічним зображенням — це збільшить вузький простір. Для інтер'єру спальні підійдуть зірки на небі, хмари, квіткові галявини, ліс, водоспади або стильний графічний малюнок.

Зараз ви читаєте новину «Тривимірні шпалери візуально збільшують кімнату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути