понеділок, 04 лютого 2019 00:05

Термостат заощаджує 20 відсотків тепла

— Кілька років тому побудував дім. Установив котел для опалення. Однак не подумав про ефективне управління приладом. Багато тепла втрачається, коли вручну його вмикаєш і вимикаєш. Тому хочу придбати термостат і датчики, — каже Микола Костюк, 32 роки, з Ковеля Волинської області.

— Застосовуючи такого роду автоматику, можна заощадити до 20 відсотків газу чи електрики, — розповідає інженер 49-річний Михайло Котельницький із Дніпра. — Пристрій автоматично регулює роботу котла. Звіряє отримані дані від датчиків і залежно від налаштувань збільшує чи зменшує температуру. Потрібен не тільки для економії, але і для безпеки. В разі перегрівання виключає котел.

Терморегулятори бувають з однією функцією, що лише підтримує задану температуру, або програмовані — з великою кількістю функцій. У кожній моделі електрон­ного терморегулятора є монітор. На ньому виводяться налаштування і результати останнього виміру температури. Таймер часу дозволяє встановити різні режими опалення в будні й вихідні дні, удень і вночі.

— Для правильної роботи приладу потрібен постійний приплив повітря. Тому його не слід закривати шторами чи блокувати меблями. Сусідні світильники, телевізори, опалювальні прилади можуть заважати роботі.

При покупці термостата потрібно замінити стару проводку. Інакше прилад може перегоріти.

— Бажано, щоб терморегулятори для котла і сам котел були одного виробника. Це спростить монтаж і користування, — додає Котельницький.

Зараз ви читаєте новину «Термостат заощаджує 20 відсотків тепла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути