понеділок, 12 березня 2018 05:25

Теплицю накривають суцільним шматком плівки

Автор: www.remontu.com.ua
  Доглядати за теплицею з полікарбонату просто — достатньо раз на сезон помити водою зі ­шланга. Матеріал має глянцеву поверхню. Тому сніг до нього не пристає. Полікарбонат негорючий
Доглядати за теплицею з полікарбонату просто — достатньо раз на сезон помити водою зі ­шланга. Матеріал має глянцеву поверхню. Тому сніг до нього не пристає. Полікарбонат негорючий

— Побудував теплицю два роки тому і дуже задоволений, — розповідає вінничанин Віктор Михайлюк, 52 роки. — 15–20 квітня, коли заморозки минули, засіваю редьку. Уже на третій день після посіву видно ростки. Достигає в півтора разу швидше, ніж на городі, за 20–25 днів маю перший врожай. На початку травня засіваю цибулю, потім помідори, огірки, баклажани та перець.

Завдяки теплиці чоловік отримує перші плоди помідорів та інших овочів раніше на два-три тижні. Останні томати збирає, коли температура надворі опускається до 5–10 градусів.

— Робив теплицю сам із сином. На зиму розбираю і ховаю в прибудову, щоб морози не пошкодили плівку. Монтаж займає не більш як 20 хвилин. Ресурсу плівки вистачає до п'яти років використання.

Каркас теплиці Віктор Михайлюк зробив з арматури. Для накриття купив тепличну плівку на ринку. Також проклав крапельний полив. Придбав для цього шланг, трубку та фільтр. Бочку на 200 л вже мав. Витратив 1400 грн.

— За 10 годин роботи системи поливу витрачається до 100 літрів води. Одного такого разу вистачає на три-чотири дні. Без крапельного поливу теплицю краще не будувати, бо ефекту від неї майже не буде. Рослинам потрібна постійна вологість, не тільки тепло.

Накривати теплицю потрібно суцільним шматком плівки, для забезпечення кращої герметичності та міцності. Вхід роблять із полікарбонату.

— Велике значення має розташування теплиці. Я поставив її з південного сходу на північний захід. Тому сонячне проміння доходить до рослин під кращим кутом. На городі в мене росте дерево, тінь якого прикриває теплицю в найспекотнішу пору дня. І повітря всередині не перегрівається.

Теплиця з полікарбонату більш довговічна. Її не потрібно розбирати. Можна замовити готову у виробників. Деякі майстри купують матеріал і монтують конструкцію самостійно. Він досить легкий. Великий листок площею 25 кв. м важить до 20 кг.

— Перше правило — вибирати прозорий матеріал, щоб добре пропускав світло. Якісний сотовий полікарбонат для теплиць має кут заломлення променів, як у скла, — пояснює Владислав Задорожний, 30 років. Він — представник столичного підприємства, що спеціалізується на продажу та монтажу конструкцій з полікарбонату.

Доглядати за такою теплицею просто. Досить раз на сезон помити водою зі шланга.

— Якщо обрати якісний матеріал, він служитиме мінімум 10 років. Полікарбонат має глянцеву поверхню. Тому, коли йде дощ або сніг, до нього нічого не пристає. Матеріал негорючий.

Зараз ви читаєте новину «Теплицю накривають суцільним шматком плівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути