понеділок, 11 лютого 2013 06:45

Подарунок можна зробити із ганчір'я

Подарунки до Дня святого Валентина киянка Ольга Єрьоміна почала робити з літа. П'ять років виготовляє сувеніри на продаж.

— Відмовтеся від сердець, оздоблених пір'ям, яскраво-червоних речей. Я роблю речі рожевого, білого, лимонного й світло-зеленого кольорів, — розповідає Ольга Єрьоміна, 27 років. — Оригінально виглядатиме саморобна гірлянда. Вздовж атласної стрічки завширшки 5 сантиметрів приклеюю або пришиваю квіти, намистини, бісер. Купую їх у магазинах тканин чи для рукоділля. Гарно виглядають квіти різного розміру, але бажано в одному тоні, з шифону чи органзи.

Три-чотири кружечки-пелюстки різного діаметру обсмалює по краю над свічкою, щоб не соталися. Складає один на один від найбільшого до найменшого. Проколює голкою посередині й пришиває бісерину — серцевину квітки. Пришиває до оксамитової стрічки. Ріже її на смужки завдовжки 50 см чи трохи більше. Чіпляє по кілька до гардин, кухонної шафи, на стіну та до холодильника.

Карниз, люстри й одвірки прикрашає вінками.

— Скручую коло з дроту. Обмотую старими футболками, постіллю, рушниками, щоб стало схоже на бублик. Щоб трималося, закріплюю скотчем. Зверху обмотую новою тканиною чи стрічкою й так само декорую квітами, бантами, — продовжує. — Пошийте іграшку-звірятко, яким називаєте кохану людину. Або купіть її, а самі пошийте на неї одяг. Зв'яжіть шарф, почепіть бант, стрічку чи квітку. Дороблена вами іграшка буде єдиною на світі. І кращою за сердечко.

Зараз ви читаєте новину «Подарунок можна зробити із ганчір'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути