пʼятниця, 09 листопада 2007 14:38

Підошва з вулканічної гуми відштовхує вологу

Автор: фото: reuters/Alessandro Garofalo
  На Міланському тижні моди на зиму 2008 року компанія ”Ґуччі” представила високі чоловічі чоботи на гумовій підошві
На Міланському тижні моди на зиму 2008 року компанія ”Ґуччі” представила високі чоловічі чоботи на гумовій підошві

"Чоловік передусім вибирає взуття, що добре захищатиме ногу", — каже Олександр Адаменко, 28 років, старший продавець магазину "Інтертоп" у столичному торговому центрі "Променада" на вул. Багговутівській. Нині найбільшим попитом користуються туфлі й чоботи з мембраною гортекс — це водонепроникний "дихаючий" шар.

Дрібно-переплетені волокна гортексу відштовхують вологу. Але за таким взуттям потрібен спеціальний догляд. Звичайний крем забиватиме пори мембрани. Для гортексу є спеціальні креми та спреї.

— Ще маємо взуття із "розвантажувальним" елементом на п"яті, — показує Адаменко на кружальце червоного кольору на черевиках "Екко". — Представники компанії запевняють, що у такому взутті напруга рівномірно розподіляється на усю стопу. Із хребта знімається навантаження.

Підошва ззаду — заокруглена, наче зрізана під кутом. Така не зітреться, й черевики довше служитимуть.

— Також узимку розбирають кросівки та чоботи з підошвою із вулканічної гуми. У них знизу є протектори-шипи. Така підошва не ковзатиме і відштовхуватиме вологу.

На осінь та зиму продавець-консультант "Інтертопа" радить вибирати взуття на гумовій, а не шкіряній підошві. Бо шкіра вбирає і пропускає вологу та й ковзає по снігу. Каже, кольори чоловіки вибирають традиційні — чорний та темно-коричневий.

— Взуття на шнурівці чи на змійці частіше купують? — запитую в Олександра. Він сміється й пояснює, що чоловіки, на відміну від жінок, менше стежать за модою. Вони вибирають черевики зі шнурівкою, якщо мають низький підйом. А от на носок увагу звертають. Закруглений і трохи видовжений у цьому сезоні користується найбільшим попитом.

Шкіра ковзає по снігу

У магазині продають багато взуття, утепленого вовняною підкладкою, а не цигейкою.

— У таких черевиках на текстильну основу нанизується декілька шарів вовни. Вони зручні тим, що вовна не скачується й не втоптується. Бо з хутром таке станеться за кілька сезонів.

Лаковане взуття Адаменко не радить носити в мороз.

— Обов"язково "трісне" на згині. Лаковані туфлі мають набратися тепла від ноги. А взимку це неможливо.

Купити взуття у "Інтертопі" можна від 499 до 1000 грн.

Чоловіки найчастіше купують чоботи зі звичним носком, вважає продавець-консультант британської марки "Честер". Але увагу звертають на зручну колодку. Додає, що в минулому сезоні найбільшим попитом користувалася модель "Інспектор". Вона була модною в 1960-х — на носку шматок шкіри хвилястою лінією накладений на основу.

Продавець столичного ринку "Даринок" Денис Дарків, 58 років, розставляє на розкладці зимові черевики заввишки трохи за кісточку. Каже, що вони з натуральним хутром. Коштують 350 грн.

— Купують чоловіки зазвичай чоботи, що не тиснуть, не промокають і з міцною підошвою.

Найдорожчі зимові черевики на Даринку продають за 750 грн.

У київському магазині "Монарх" на вул. Нижній Вал, 17, зимове чоловіче взуття лише чорного кольору. Коштує 450–500 грн.





У Японії продають черевики з тривожною кнопкою

Торік у січні в Японії з"явилися черевики з вбудованим GPS-приймачем та тривожною кнопкою. З допомогою приймача можна визначити положення власника в будь-якій точці планети з точністю до трьох метрів. Також можна дізнатися, куди й з якою швидкістю людина рухається.

Тривожна кнопка попередить поліцію або рідних про те, що власник у небезпеці. А вбудований мікрофон передасть звуки з місця події. Черевики за $350 пасуватимуть і до ділового костюму і до шкільної форми, вважають винахідники.


Найбільша пара туфель важить 100 кілограмів


Житель індійського міста Шиллонг Джеймс Сайеміонг, 30 років, виготовив найбільші у світі шкіряні туфлі. Їх довжина 3,71 м, ширина — 1,12 м. Вага близько 100 кг.

— Я хотів, щоб усміхнулися діти, які стали жертвами терактів у Нью-Йорку, — каже чоловік.

На підошвах туфель Сайеміонг написав слово "терор". На його думку, тероризм "потрібно розчавити". Індієць сподівається, що гігантські туфлі, на створення яких пішов місяць, увійдуть до Книги рекордів Гіннеса.

Зараз ви читаєте новину «Підошва з вулканічної гуми відштовхує вологу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути