Ексклюзиви
неділя, 26 листопада 2006 17:45

Найдешевша норкова шуба коштує дев"ять тисяч гривень

Автор: фото: REUTERS/Jeff Christensen JC
  Коротка шуба з колекції малайзійського дизайнера Занга Тоі пошита зі смужок шкіри тигра, перев'язана чорною стрічкою. Її представили на показі Нью-Йоркського тижня моди
Коротка шуба з колекції малайзійського дизайнера Занга Тоі пошита зі смужок шкіри тигра, перев'язана чорною стрічкою. Її представили на показі Нью-Йоркського тижня моди

Цьогорічний хутровий аукціон у Копенгагені (Данія) показав, що вироби з хутра дорожчатимуть. Порівняно з червнем ціна на норку піднялася на 18%. А найціннішими промисловими тваринами визнано самців чорної норки.

— Останніми роками хутро дорожчає, бо на нього є попит. Ледь не третину всіх наших шкурок зараз закуповує Східна Європа, — пояснила під час свого жовтневого приїзду до України Тіна Джаґрос, виконавчий директор Північно-американського хутрового аукціону "Нафа".

Директор столичного магазину "Тисмениця", однойменної івано-франківської хутрофірми, 38-річна Олена Федорусь каже, що їхня компанія теж закуповує шкурки на аукціоні "Нафа". Але значного подорожчання клієнти не відчули.

— Той, у кого вистачає грошей на норку, купить її і на тисячу-дві дорожчу, — каже директорка.

Цього року стали модними шубки зі шкурок норки, зшиті поперечними смужками, кажуть у "Тисмениці".

— Мені на вулиці під мокрим снігом видно, хто в якій шубі ходить. Навіть за фабриками можу розрізнити — Німеччина, Греція чи Італія, — каже Наталія Дмитрієва, 39 років, продавець-консультант київського магазину "Хутро Стиль". — Наприклад, хутро дорогої норки "блекнафа": ворсинки на міздрі (шкіра під шерстю) йдуть на одному рівні й виглядають, як оксамит. Сама шкурка еластична і непересушена, а ворс — однорівневий, завдовжки до сантиметра. У скандинавської норки ворс трохи довший.

Довга шуба з рисі коштує 150 тисяч гривень

Наталя каже, що добре вироблена шкурка не шарудить. Дорога шуба не може мати багато швів. Але основний критерій — ціна. Якісне нове хутро не буває дешевим. Норкову напівшубу можна знайти в крамниці "Хутро Стиль" за 15 тис. грн — якщо це торішня модель. Новинки сезону — по 20 тис. грн.

Із найдорожчих норок у "Хутро Стилі" є "блекнафа" і "блеклама". До кожного виробу додається паспорт італійської фабрики. Довга "блекнафа" коштує 40–50 тис. грн. Скандинавська — 35–40 тис. Рись обійдеться в 150 тис. грн.

У магазині "Хутра України" найдешевші шубки — з кроликів, у середньому 3 тис. грн. Із бобрів — 10 тис. грн, норка — від 15 тис. У Метрограді під майданом Незалежності довгу норкову шубу зі скандинавського аукціону Фінляндії "Сага Фурс" продають за 25 500 грн. У магазині "Аляска", під куполом Метрограду, короткі норкові шубки коштують 20 тис. грн, довгі — на 10 тис. дорожчі.

Ціни на коричневу норку в магазині "Тисмениця", на Жилянській — 11 тис. грн за коротку шубу і 19 тис. — за довгу. Довга шуба з нефарбованої блакитної норки обійдеться у 23 тис. грн. За 3,5 тис. можна купити нутрієву, до середини стегна, і короткі шубки з каракуля. Коротка шуба з мерлушки (густе, з великими завитками хутро ягняти) коштує не більш ніж 3 тис. грн, а з фарбованого кролика — від 1300 грн.

Найдешевші норкові шуби, які вдалося знайти в Києві — у торговельному комплексі "Відрадний", в магазині N27. Короткі "норки" харківської фабрики продають за 9 тис. грн. Довгі — за 12–15. Шуби з бобрів — від 6 тис., з канадської нерпи — 3,5 тис. грн.

Хутро "Тисмениці" на базарі не продають

У київських магазинах хутра не рекомендують купувати одяг на ринку. Найбільше застерігають брати хутряні вироби пошиття Китаю, Греції та Німеччини.
— Знайомі привозили норки з німецькими етикетками, а ці шуби за 15–20 тисяч гривень десь під Одесою шили, невідомо з чого. На ринку все спродували. Часто продають бобрів. А насправді — то стрижені кролики. Або, буває, замість кроликів підсунуть зайців. Раз я бачила бобра, шитого під норку, — розповідає домогосподарка Олена, 45 років, колишній консультант одного зі столичних магазинів хутра.
Норка з Греції на Петрівці в Києві коштує від 10 тис. грн. На ринку "Троєщина" — шубки з нутрії до середини стегна обійдуться у дві-три тисячі гривень. Норку тут можна купити за 10 тис. грн.
— Міряйте, дєвочки, шубка за 520 доларів (2600 гривень) нашої "Тисмениці" з нутрії і харошим комірцем лисиці, — припрошує клієнтів на Петрівці продавщиця.
За словами Михайла Гордого, заступника голови правління з маркетингу і торгівлі "Тисмениці", їхнє хутро продається в Києві тільки у фірмовому магазині на Жилянській. Є кілька моделей у ЦУМі. Все інше, що продається в столиці, — швидше за все фальсифікат.

Зараз ви читаєте новину «Найдешевша норкова шуба коштує дев"ять тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути