неділя, 05 серпня 2007 18:25

Літні чоботи роблять із "дихаючої" тканини

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Лляні чоботи кремового кольору української дизайнерки Сніжани Нех прикрашені дрібною ажурною вишивкою. У таких під час сезонів моди дефілювали моделі Вікторії Гресь
Лляні чоботи кремового кольору української дизайнерки Сніжани Нех прикрашені дрібною ажурною вишивкою. У таких під час сезонів моди дефілювали моделі Вікторії Гресь

"Моя внучка Анничка — "просунута", — розказує киянка Марія Подорвець, 63 роки. — Завжди слідкує за модою, купує журнали та каталоги. Підказує мені, де ліпше купувати одяг та взуття, що модно в новому сезоні, а чого не треба брати".

Нещодавно внучка Марії Іванівни — bold;">Анна Толошна, 24 роки, — купила літні чоботи. Батьки дівчини її вибору не зрозуміли. Тато сказав, що чоботи носять лише взимку. Мама взагалі не захотіла коментувати доньчину покупку. Тільки бабця підтримала улюбленицю.

— Вона ж у мене має почуття смаку, — каже Марія Іванівна, — і одяг до чобіт підібрала добрий. Купила довгу широку спідницю з вишитими по низу кольоровими квітами. І сорочку мереживну. До такого вбрання я їй порадила капелюх. Тепер у неї вигляд як у справжньої ковбойки!

Марія Іванівна шкодує, що коли була молодою, то такої краси, як літні чоботи, не випускали. Каже, із задоволенням побігала б у таких перед своїм чоловіком.

Чобіт розшитий по всій довжині блискітками

— Проте на відміну від Аннички, — каже жінка, — вдягала б до них міні-спідницю.

У магазині "Монарх" на вул. Нижній Вал, 6/17 продавець-консультант Тетяна Случинська каже, що у продажу літніх чобіт немає. Але приносить зі складу тоненькі велюрові — чорного, сірого і бежевого кольорів.

— У такого взуття тканина легка і "дихаюча", тому дівчата купують їх, незважаючи на те що на вулиці серпень.

Чорний чобіт розшитий по всій довжині чорними блискітками.

— Вам сподобалися такі? — Тетяна каже, що влітку дівчата переважно купують чоботи для гуляння на визначних подіях. Ця модель коштує 250 грн.

В універмазі "Україна", в магазині взуття шведського виробництва "Вагабонд", на поличках стоять літні напівчобітки з сіро-зеленої тканини. Підошва — танкетка. Коштують 285 грн. Поряд за 389 грн продають шкіряні. На таких відкриті п"ята та носок. На литці вирізані смужки — щоб нога "дихала".

— Я дивилася літні чоботи в "Інтертопі". Та мені більше подобаються ці, "вагабондівські", — приміряючи сіренькі чоботи, каже киянка bold;">Наталка Хмельова, 29 років.

В "Інтертопі" чобітки нагадують ортопедичне взуття чи лангетки, які одягають на ногу після переломів, каже Наталка. Зроблені з грубуватої на вигляд шкіри, застібаються спереду на змійку.

У ТЦ "Самсон" продавець магазину "Джорджіо Віто" розповідає, що собі залишила пару літніх чобіт із тих, що має у продажу:

— Больше всего мне нравится обувать их с легенькими шелковыми платьицами на бретелях. Контраст больше внимания привлекает к девушке.

У магазині за 995 грн продають чоботи з сіточки, завдовжки до коліна. Верх фіксується шкіряною тасьмою-кільцем. Довші — вище коліна — коштують 1115 грн. Хто виробляє таке взуття, реалізаторка не знає. Каже, власники магазину в цьому не зізнаються.

На столичних ринках літні чоботи зустрічаються рідко. На "Привокзальному" продавці з подивом відповідають, що мають на складі лише зимові чоботи. На базарі біля метро Святошин і на "Даринку" кажуть, що такі моделі можуть привезти на замовлення. Продавець bold;">"Даринку" Олег Яремків, 43 роки, показує каталог взуття польського виробництва. Говорить, якщо залишу 300 грн застави, то за тиждень він привезе чоботи мого розміру. Коштують вони близько 600 грн. Питаю, а що робити, якщо вони будуть, наприклад, заширокі.

— Ну тоді не заказуйте, — каже Яремків, — бо я потім не зможу їх продати. Вирішуйте, хочете бути модною чи ні.


Стильно одягати "дощовики"


— А я не розумію такого поняття, як літні чоботи, — каже киянка Ольга Рикало, 29 років. — Це вже люди з жиру бісяться. Чоботи треба носити взимку чи в міжсезоння. Краще б дівчата привертали до себе увагу стильним одягом, прикрасами, гарними зачісками. Бо коли бачиш у метро дівчинку в чоботах із заправленими в них штанами, а зверху до такого одягають трикотажну майку, то це виглядає смішно. От розумію ще гумові чоботи!

У столичному магазині "Пікокс" Ользі сподобалися кольорові гумові чоботи, прикрашені вишеньками та космічними ракетами. Дівчина вважає їх кращою та стильнішою альтернативою шкіряним чи замшевим.


Зараз ви читаєте новину «Літні чоботи роблять із "дихаючої" тканини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути