четвер, 05 лютого 2009 18:59

Із новими господарями тварин укладають угоду

Щонеділі у столичному зоопарку відбувається акція Молодіжної ліги захисту тварин "Знайди друга". Волонтери намагаються прилаштувати бездомних собак і котів із притулків. Їх можна вибрати за каталогом, розпитати про характер. За теплої погоди сюди приводять тварин. Їх одразу можна забрати.

— Узимку боїмося, що захворіють, — пояснює Вікторія Петрова, 28 років. — Усім собакам і котам робимо щеплення і беремо довідку, що тварина не має інфекційних захворювань. Без неї на акцію в зоопарк не пустять.

До столика волонтерів підходить 44-річна Валентина Петрущенко з сином Владиславом, 8 років. Жінка працює в зоопарку, доглядає тварин. У вихідні малий приходить до матері на роботу, допомагає.

Петрущенки роздивляються фотографії котів, розпитують про характер. Пояснюють, що хочуть лагідну тварину. Наостанок занотовують контакти притулків.

За словами волонтерів, безпритульних котів забирають частіше.

— Ми записуємо контактні дані нових господарів і підписуємо угоду на місячний випробувальний термін, — розказує волонтер Світлана Рудюк, 36 років. — Потім перевіряємо, в яких умовах живе тварина. Якщо вони хороші, укладаємо постійну угоду.

Тварин часом забирають до інших міст.

— Якось підійшла молода пара, — згадує Вікторія Петрова. — Довго придивлялися до двох чорненьких безпородних цуценят. Дівчині вони відразу сподобалися, а хлопець вагався. Наступної неділі пара повернулася з друзями. Узяли обох. Одного лишили в Києві, іншого забрали до Миколаєва. Торік безпородного плямистого кота повезли в Житомир.

Зараз ви читаєте новину «Із новими господарями тварин укладають угоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути