середа, 20 лютого 2008 15:37

Горщики для фондю продають у наборі з виделками

Автор: фото: Інна МОСКАЛЬЧУК
  Продавець магазину ”1001 дрібниця” Юлія Вірченко показує горщик для фондю фірми ”Берґофф” за 220 гривень
Продавець магазину ”1001 дрібниця” Юлія Вірченко показує горщик для фондю фірми ”Берґофф” за 220 гривень

У магазині "1001 дрібниця" на центральному ринку в Полтаві продають два різновиди горщиків для фондю. Один сталевий на металевій підставці, інший — тефлоновий на дерев"яній.

— "Берґофф" — посуд якісний, — каже продавець-консультант 23-річна Юлія Вірченко. — Такий сталевий горщик коштує 220 гривень.

Тефлоновий, китайського виробництва — 120 гривень.

Дістає з полиці "Берґофф". До нього додають шість виделок. Є кришка, щоб розплавлена суміш не вистигала. Тефлонова фондюшниця теж із кришкою. Столові прибори так само, як підставка, з дерев"яними наконечниками. Комплект важкий. За словами Юлії, на пікнік такий незручно брати.

Вірченко додає: горщики для фондю користуються попитом. Переважно їх купують заможні люди. Багато покупців спершу розпитують, для чого цей посуд.

— Я сама не пробувала. Та кажуть, що фондю — страва дорога і смачна, — пояснює дівчина. — Читала, що готують її з кількох сортів сиру — "Ементаль", "Чедер", "Ґауда". Їх дрібнять на терці та плавлять у горщику з білим вином. Можна додавати часник, цибулю, інші спеції. У цю підливу вмочають шматочки хліба.

В інших крамницях на 100 гривень дорожче

Щоб сир не прилипав до дна посудини, температура має бути невисокою, радить продавчиня. Ще готують десертне фондю з розплавленого шоколаду, вершків та коньяку. У нього вмочають фрукти.

За словами Юлії, мити горщик для фондю треба м"якою губкою з рідким мийним засобом. Потім витерти насухо.

— У нас магазин не спеціалізований. Переважно торгуємо побутовою хімією. Багато хто дивується, що в нас таке продається, — розповідає Юлія. Хвалиться, що продають фондюшниці "Берґофф" за закупівельною ціною. В інших крамницях такий посуд на 100 грн дорожчий.

У магазині "Конкорд" на вул. Фрунзе також є горщики для фондю "Берґофф". Їх продають від 300 грн. Новий товар завозять щочетверга. Після кожного завозу фондюшниці розкуповують. Покупці замовляють їх наперед.

Фондю готують разом із гостями

У горщику для фондю плавлять твердий сир або шоколад. Під чашу на пальник кладуть сухий спирт або наливають рідкий, підпалюють. Страву готують разом із гостями. Вони настромлюють на довгі виделки шматочки хліба, м"яса, грибів, фруктів і вмочають у гарячу суміш.

Зараз ви читаєте новину «Горщики для фондю продають у наборі з виделками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути