понеділок, 18 грудня 2017 07:11

Екран телевізора протирають щодня

— Пил у квартирі — не просто сигнал про необхідність прибирання. Дрібні крупинки подразнюють горло й легені. Так виникає алергія, — говорить Валерія Закутна, 47 років, лікар-алерголог міської лікарні в Черкасах.

— Слід щовечора протирати підлогу в передпокої. Так бруд і пісок з вулиці не розноситимуться по квартирі. Ще 5 хвилин — пройдіться вологою ганчіркою по горизонтальних поверхнях столів і підвіконнь. Екран телевізора й монітор комп'ютера теж протирають щодня. Пил швидко електризується й притягується до них.

Позбудьтеся м'яких іграшок. Книжки на відкритих стелажах теж його накопичують.

Як і штори, їх періодично треба міняти. А ще обробляти парою. Дивани, ліжка, крісла — всі меблі з тканинною поверхнею слід регулярно пилососити. Або вибивати через складену в кілька шарів щільну вологу тканину.

— Можна скористатися паровою праскою. Якщо регулярно прати або витрушувати штори не можете — краще їх замінити на жалюзі. Коли у віконних рамах є хоч невеликі щілини, пил вільно проникатиме з вулиці. Не маєте змоги поставити нові вікна — закрийте хоча б щілини. Замажте їх шпаклівкою, заклейте папером або смужками тканини, заповніть ватою.

Змінюючи постільну білизну, витрушуйте її від пилу. В ідеалі слід залишати її на одну-дві години провітритися на вулиці.

Розчісуватися й укладати волосся краще у ванній. Тут набагато легше його зібрати.

— Віник більше піднімає пил у повітря, ніж замітає сміття. Пилосос ефективніший. Вибирайте модель із пластиковим контейнером замість звичного текстильного мішка. Це дозволить акуратно видаляти зібраний пил, — радить Валерія Закутна.

Зараз ви читаєте новину «Екран телевізора протирають щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути