середа, 21 червня 2006 15:54

Домашня пивоварня на десять літрів напою

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Піар-менеджер ”Телемаку” Тетяна Дубровська показує домашню пивоварню, схожу на діжечку з темного скла, за 725 гривень
Піар-менеджер ”Телемаку” Тетяна Дубровська показує домашню пивоварню, схожу на діжечку з темного скла, за 725 гривень

Киянка Олена Нечаєва, 40 років, шукала чоловікові на день народження оригінальний подарунок.

— Домашню пивоварню я знайшла в Інтернеті. Сама пиво п"ю рідко, а Андрій любить, — розповідає пані Олена. — У магазині "Телемак" на вулиці Щорса консультант показав мені міні-установку, яка поміщається в холодильнику.

Домашня пивоварня схожа на діжечку з темного скла, що лежить боком на пластиковій підставці. Верхня частина баку відкривається і повністю знімається. Збоку конструкції — кран з ручкою. У магазині є три види домашніх пивоварень, які розробили канадські вчені 17 років тому. Тепер вони продаються і в Америці, і в Європі.

Усередину пристрою заливають п"ять літрів води. Додають пакет пивної суміші (сусло) та дріжджі й залишають постояти-переграти. Через три дні можна знімати пробу. Як тільки відчувається знайома пивна гірчинка, треба переставляти установку в холодильник. Наступні сім днів суміш має добродити та освітлитися. Холодної пори сусло бродить повільніше, тому на всі процеси йде більше часу. На смак нефільтроване пиво свіже й живе. А головне — завжди холодне. За один раз виходить десять літрів, які можна зберігати у холоді два місяці.

— Я не любила пива, але в жару іноді випиваю з чоловіком бокальчик. Гарно освіжає, — каже Олена Андріївна.

У комплекті з пивоварнею продають три кілограмові пакети суміші

Піар-менеджер "Телемаку" Тетяна Дубровська, 25 років, запевняє, що домашнє пиво смачніше за пляшкове чи бочкове. Вона бере бокал і пропонує переконатися. Кожен клієнт може спробувати. В холодильниках стоять пивоварні з готовим напоєм. На пробу фірма готує кілька відомих сортів пива. Наприклад, темне пиво "Портер" із солодовим запахом, бордовою піною та гіркуватим смаком. "Медове" — легкий напій золотистого кольору. Або пиво "СССР" — кольору червоного золота.

Усього в магазині є 24 різновиди суміші. Пані Тетяна розповідає, що якість сусла підтверджує Київський інститут гігієни та медичної екології імені О. М. Марзєєва АМНУ. Одного кілограмового пакета пивної суміші вистачає на два заходи. В комплекті з пивоварнею продають три такі пакети, три упаковки з дріжджами та 10 колб з вуглекислим газом — для насичення напою бульбашками.

У магазині розкажуть і покажуть, як користуватися міні-пивоварнею. Це нескладно, але є нюанси. Наприклад, після кожного "варіння" пристрій треба ретельно помити. Бо від чистоти залежить якість наступної порції. Усередину треба влити три літри води і додати чверть ковпачка хлорного відбілювача. Закрити установку й понахиляти в усі боки. Потім усе вилити і сполоснути чистою водою.

На пивоварню компанія дає річну гарантію. Консультанти магазину по секрету сказали, що у пивній установці готують ще й квас. Cуміш для нього замовляють при закупці пивного сусла.


Скільки коштує, грн

 "Пивоварня 1000"  725
 "Пивоварня 1006" із системою розливу пива в пляшки під тиском
 825
 "Пивоварня 2000" з манометром (можна слідкувати за бродінням, рівнем тиску, процесом насичення вуглекислим газом)  835
 Пакет пивної суміші
 65


Холодильник-паб


Торговельна марка "Ардо" виготовила холодильник з пристроєм для розливу пива — "хоум паб".

— Зовні це звичайнісінький двокамерний холодильник, — розповідає менеджер з маркетингу ТМ "Ардо" СергійГоловко, 32 роки. — Проте у його верхніх дверцятах встановлено кран, з якого ллється свіже охолоджене пиво.

У холодильному відділенні хатнього пабу є спеціальна поличка для бочечки з готовим пивом. А в самих дверцятах, окрім звичних поличок, розміщений пристрій для подачі пінного напою. При цьому, зазначає пан Сергій, місця для інших продуктів не меншає.

У магазинах побутової техніки можна купити новинку з двома балонами, заповненими вуглекислим газом. Кожен розрахований на 30 бочечок по п"ять літрів. Коли балон спорожніє, його можна заправити у сервіс-центрах "Ардо". Такі є на вул. Теліги, 25а, Щусєва, 44 та Тимошенка, 9 у Києві.

Холодильник-паб у середньому коштує 4400 гривень.


Сергій БРУНЬ

Зараз ви читаєте новину «Домашня пивоварня на десять літрів напою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути