середа, 16 квітня 2008 18:15

Домашній швейній машинці вистачить десяти операцій

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Лілія Григоріу з компанії ”Мир швейных машин” показує зйомну частину  швейної машинки ”Зінґер 2662”, де зберігаються додаткові деталі. Машинка робить 39 операцій, зокрема оверлочну, потаємну й еластичну строчки
Лілія Григоріу з компанії ”Мир швейных машин” показує зйомну частину швейної машинки ”Зінґер 2662”, де зберігаються додаткові деталі. Машинка робить 39 операцій, зокрема оверлочну, потаємну й еластичну строчки

"У моєї бабусі Галини цього року ювілей — 80 років, — каже киянка Наталія Кравченко, 40 років. — Вирішила купити їй нову швейну машинку. У бабуні є "Зінґер" із ножним приводом, йому більше як 50 років. Декілька років тому ця машинка зламалася, а відремонтувати у майстернях не беруть — деталей до неї давно не випускають".

Наталія хоче обрати найпростішу з сучасних моделей, із кількома необхідними функціями.

— Машинка обов"язково має робити пряму строчку, зигзаг, декілька видів петель і мати оверлок для обметування країв обрізаної тканини, — пояснює столична кравчиня Валентина Малоока, 33 роки. — Для домашньої машинки достатньо десяти операцій.

Валентина радить купувати машинку з металевим начинням. Бо деякі виробники нині ставлять менш надійні пластикові деталі.

— У магазині машинку мають відрегулювати, — додає Малоока. — Прослідкуйте, щоб майстер подивився на транспортер тканини. Він має легко затягувати матерію.

У столичних магазинах пропонують машинки фірми "Бразер". Серед них є чимало моделей із горизонтальним човником — шпулька розташована у столі, під прозорою кришкою.

— Машинка з горизонтальним човником менше шумить, її не треба змазувати, як вертикальну. Через прозору кришку видно, скільки ниток залишилося, — розповідає про переваги таких моделей Олена з інтернет-крамниці фірми "Бразер".

Усі сучасні машинки — електромеханічні, працюють від мережі. Їх швидкість регулюють педаллю. Механічну машинку з ножним приводом потрібно розганяти ногою, а тут швидкість залежить від того, наскільки сильно тиснути на педаль — як в автомобілі.

"Бразер" — японська фірма, але прилади збирають у Китаї. Тому Наталія Кравченко вирішила пошукати американську марку "Зінґер". Стара бабусина машинка відпрацювала кілька десятиріч, і її жодного разу не ремонтували.

Машинки "Зінґер" продають на другому поверсі Володимирського ринку в магазині "Мир швейных машин". Найдешевша "Зінґер 8280" на вісім операцій коштує 890 грн. Із недорогих моделей жінці також показали "Зінґер 2662" за 1650 грн. Вона виконує 38 операцій, у тому числі вишивку. Для обробки країв є змінна лапка, яку встановлюють перед обметуванням.

— Велика кількість операцій нехай вас не лякає, — каже Лілія Григоріу, 37 років, із компанії "Мир швейных машин", що представляє техніку "Зінґер" в Україні. — Усе це різновиди строчок та зигзагів.

Електромеханічні машинки можуть шити будь-яку тканину — від джинсу до шовку. У дорожчих є функція "подвійна голка" — для подвійних стібок. Такі прилади роблять кілька видів петель і оснащені рідкокристалічним екраном — на ньому висвічується номер виконуваної операції. Найдешевша така машинка коштує близько 2 тис. грн.

— Перший техогляд можна робити через три роки, — веде далі Лілія Григоріу. — Головне не забувати почистити оверлок після шиття. У нас декілька років тому був випадок, коли жінка принесла машинку в ремонт. Ми зняли кришку і під нею побачили багато червоних ворсинок, які гальмували шпульку. Через це машинка погано працювала.

Фірмові магазини "Мир швейных машин" та сервісні майстерні "Зінґер" крім Києва є ще у 22 містах України. Людина може викликати майстра додому, але разом із ремонтом доведеться оплатити дорогу, пояснює Лілія Григоріу.

Наталія Кравченко вирішила купити швейну машинку "Зінґер 2662" влітку, до дня народження бабусі. У Борисполі, де вона живе, є фірмовий магазин цієї фірми.


Скільки коштує швейна машинка


 Назва моделі Кількість операцій  Ціна, грн  Мережа 
 Бразер Комфорт 10  8  749  Ельдорадо
 Драґонфлай DF 660  12  799  Мир швейных машин
 Зінґер 8280  8  890  Мир швейных машин
 Джаноме 2041S  14  949  Ельдорадо
 Бразер Стар-45  27  1367  ФоксМарт
 Бразер Комфорт 40Е  25  1439  Ельдорадо
 Зінґер 2662  39  1650  Мир швейных машин
 Зінґер 7466  67  2190  Мир швейных машин
Зараз ви читаєте новину «Домашній швейній машинці вистачить десяти операцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути