пʼятниця, 14 грудня 2007 14:47

До однотонного трикотажу одягають великі та яскраві аксесуари

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Продавчиня магазину ”Ріто” Жанна одягає на сірий гольф манекена червоно-біле намисто. За 390 гривень тут можна придбати трикотажну туніку завдовжки до стегна. Брюки-галіфе коштуватимуть 490. Вечірнє плаття з рукавами-буфами — 520 гривень
Продавчиня магазину ”Ріто” Жанна одягає на сірий гольф манекена червоно-біле намисто. За 390 гривень тут можна придбати трикотажну туніку завдовжки до стегна. Брюки-галіфе коштуватимуть 490. Вечірнє плаття з рукавами-буфами — 520 гривень

Торік під час показу колекцій Українського тижня моди та Трейд Марк Дефіле більшість українських дизайнерів показали вироби з трикотажу. Моделі Лілії Пустовіт поверх шифонових блузок одягли трикотажні жилети з глибокими декольте. ТМ "Відіван" пошила для чоловіків трикотажні джемпери та гольфи. Їх можна носити і до строгих брюк із кантами, і до джинсів. У колекції Анни Бублик були трикотажні сукні яскраво-синього кольору. Вікторія Гресь на комірці трикотажного пальто нашила натуральне хутро.

— У моду повертається ретро-стиль 1970-х, — вважає Олена Дерев"янко, 44 роки, головний дизайнер Будинку моди "Ріто", де шиють вироби з трикотажу. — У нашій колекції з"явилося багато тунік, видовжених светрів та трикотажних суконь. Їх можна носити на брюки, із лосинами чи як окремий предмет гардероба. Сарафани та сукні добре виглядатимуть із великими пряжками кольору "металік".

Олена Дерев"янко каже, що змінилася мода на горловини. Їх знову плетуть "хомутами" — щоб комірець лягав на виріб у декілька шарів.

— Рукав також змінив свою форму, — пояснює дизайнер. — На плечах чи трохи нижче ліктя майже на всіх виробах шиють пишні складки-буфи.

Узимку носитимуть одяг чорного, білого та всіх відтінків сірого кольорів. Багато виробів ТМ "Ріто" пошито з додаванням металізованої нитки — люрексу.

— Це для того, щоб компенсувати дефіцит кольору, — пояснює Дерев"янко. — Люрекс матиме святковий та скромний вигляд.

Гольф добре "підтягує" живіт

До однотонного трикотажного одягу слід додати яскраві аксесуари, які привертатимуть увагу, вважає дизайнерка. На сірий костюм можна одягти грубе  червоне намисто. Підійдуть будь-які великі буси. Такий одяг матиме гарний вигляд із громіздкими поясами, золотавими, срібними чи мідними сумками.

26-річна киянка Наталка Увага працює "хлопавкою" на зйомках телесеріалів. Одягається яскраво. Її найулюбленіший зимовий костюм — трикотажний комбінезон-шорти темно-зеленого кольору. До нього бере бордовий гольф та гетри.

— Усе трикотажне, — кокетливо поправляє лямку шортів Наталка. — Шорти мені сплела подруга. То я заплатила лише за нитки — 40 гривень. Інші речі купила на Петрівці. Зручно й тепло. До костюмчика взуваю або свої волохаті чоботи-лапи, або ж ґріндерзи — черевики на кшталт військових, із тракторною підошвою. У натовпі мене важко не помітити, — сміється Наталка.

Киянка Марія Пелипець, 56 років, у відділі трикотажу ТМ "Рута", що у столичному ЦУМі, вибирає гольф — 68 грн — і туніку за 138.

— Дуже часто купую трикотажні речі, — каже жінка. — Гольф добре "підтягує" живіт, візуально скрадаючи зайві складочки. А якщо поверх одягти туніку, матиму майже ідеальний вигляд.

Марія Петрівна зауважує, що в магазинах практично не продають бавовняного одягу для жінок "у тілі". А той, що є, не завжди можна підібрати до фігури.

На столичному ринку "Петрівка" продають зимові шорти за 140–270 грн і брюки — 140–250 грн — із трикотажу. Майже весь товар українського чи польського виробництва. Більшість виробів плетені звичайною машинною в"язкою. Іноді зустрічається "косичка". Основні кольори — сірий і бежевий.

Натуральну нитку можна прати раз на місяць

— Уперше вироби з кашеміру перуть на підприємстві для того, щоб нитка "сіла", — розповідає Олена Дерев"янко. — Тож, купуючи, можна не боятися, що після першого прання виріб "збіжиться".
Трикотажний одяг із натуральної нитки варто прати не частіше одного разу на місяць, а ще ліпше — здавати в хімчистку.
Для зняття кошлатості в магазинах ниток продають спеціальні антипілінгові машинки.
— Вони діють за принципом електричної бритви, — каже Дерев"янко. — Щоправда, делікатніші. — Якщо жінка збирається частіше прати одяг, варто купувати вироби з додаванням синтетичної нитки, завдяки якій не втрачатимуться форма та вигляд.

Зараз ви читаєте новину «До однотонного трикотажу одягають великі та яскраві аксесуари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути