понеділок, 03 березня 2008 14:50

Олексій Андрієнко покрив двері корабельним лаком

44-річний киянин Олексій Андрієнко міжкімнатні розсувні двері у двокімнатній квартирі на Подолі зробив сам майже 20 років тому. Досі їх фарбував. Торік Олексій затіяв ремонт: зробив навісну стелю, переклеїв шпалери, замінив лінолеум у коридорі. Вирішив полакувати двері.

— Фарбу доводилося оновлювати кожні два роки, — розповідає Андрієнко. — Вона сильно затиралася. Брат Сергій порадив покрити їх корабельним лаком, який не здувається від вологи.

Олексій вибрав лак для яхт "Композит". Продавець будівельного магазину сказав, що цей матеріал не вигорає, не жовтіє від часу і швидко сохне — за чотири години. Лак матовий, тому двері не блищатимуть. У магазині банка такого коштує 73 грн.

Андрієнко зняв термофеном стару фарбу — за допомогою гарячого повітря відлущив покриття. Потім зачистив дерев"яну поверхню шліфмашиною з дрібнозернистим наждачним папером, покрив шаром ґрунтівки по дереву, щоб лак краще тримався.

— Лакував двері малярським пензликом із натуральною щетиною, — говорить Олексій. — Банки лаку на 2,5 літра вистачило, щоб покрити у два шари.

Чоловік лакував двері вихідними. Доки перший шар сохнув Андрієнки переїхали до батьків. Наступного дня чоловік полакував двері вдруге. Установлював їх за три дні, коли лак повністю підсох.

Зараз ви читаєте новину «Олексій Андрієнко покрив двері корабельним лаком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути