понеділок, 16 квітня 2018 06:31

Олександр Ільящук винайшов безшумні підйомні ворота

  Ворота в Олександра Ільящука встановлюють за 15 хвилин
Ворота в Олександра Ільящука встановлюють за 15 хвилин

— Основним джерелом шуму в підйомно-поворотних конструкціях є ролики з підшипниками. Вони створюють гуркіт, рухаючись по направляючих, — розповідає 48-річний Олександр Ільящук із Він­ниці. — Я ж винайшов свою оригінальну систему на чотирьох важелях. Вона позбавлена основних недоліків типових конструкцій з роликами та направляючими. Це новий тип конструкції воріт, зареєстрований мною як "Z-сис­тема".

— Чому у назві присутня "Z"? Усе просто: коли ворота відкриті, їхній силует разом із важелями й полотном нагадує літеру Z, — продовжує. — Рухаються плавно і тихо, завдяки тому що тертя відбувається в чотирьох втулках важелів. Самі ворота можна відкрити та закрити одним пальцем.

Ворота повністю зібрані на несучій рамі — лутці. Конструкція компактна, її легко зібрати та зручно перевезти. Також є розбірний варіант.

— Одні з перших воріт, що я створив за своєю схемою на замовлення, встановив на місці за 15 хвилин, — говорить Олександр Ільящук.

Швидко монтуються, бо тільки чотири дюбелі для закріплення. Не потрібно установлювати ролики і направляючі під стелею, як у класичній конструкції.

— Мої ворота можна використовувати, як в'їзні й гаражні. Також установити в місці, де мала або й зовсім відсутня притолока. Це неможливо для багатьох інших типів, — додає Олександр.

Ворота легко автоматизуються. Якщо гараж опалюється, необхідно позбутися щілин по периметру завдяки щітковому ущільнювачу, й утеплити їх полістирольними плитами. Ще їх обладнують дверцятами для входу та виходу.

Готові ворота розміром 2,3х2,6 м коштують 4000 грн. Така конструкція важить 55–60 кг.

— Крім виготовлення воріт на замовлення, я створив сервіс у поміч для тих, хто хоче самостійно виготовити ворота. Займаюся також розрахунками схем воріт на замовлення, для професіоналів і любителів, таких як я, щоб вони також змогли створити по кресленням свою Z-систему, — каже Олександр Ільящук.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Ільящук винайшов безшумні підйомні ворота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути