Ексклюзиви
Понеділок, 28 жовтня 2013 00:45

Вишні добу настоюють у спирту

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.cookorama.net
  Торт поливають кремовою 
або шоколадною глазур’ю, розтопленим шоколадом
Торт поливають кремовою або шоколадною глазур’ю, розтопленим шоколадом

56-річна черкащанка Віра Парфененко випікає шоколадні торти з вишнею у спирту. Ягоди настоює добу.

—?Найкраще смакують у спирту настояні свіжі вишні, але можна й закручені, — каже Парфененко. — Треба зцідити юшку й вийняти кістки.

Заливає вишні спиртом, щоб покрило, настоює добу. Збиває міксером на високих обертах п'ять яєць, поступово всипає склянку цукру. Як маса стане однорідною, додає кількома частинами склянку борошна. Перед цим розмішує в ньому п'ять столових ложок какао й чайну соди.

—?Приготовлену масу виливаю в круглу роз'ємну форму. При 180 градусах випікаю 40 хвилин, — пояснює. — Дерев'яною паличкою перевіряю готовність. Як не береться тісто — готовий.

Вирізає середину пирога чашею, щоб низ і боки залишилися цілими. Вибрану середину ще теплою подрібнює руками на пухку однорідну масу й перемішує з кремом.

—?Рецепт крему простий, — продовжує Віра Парфененко. — Перемішую міксером банку згущівки й 200 грамів підігрітого масла. До однорідної маси додаю вишні й дві столові ложки спиртової юшки від ягід. Змішую ложкою, аби вишні залишилися цілими.

Викладає в залишену від випеченого пирога чашу. Розрівнює, верх змащує глазур'ю.

—?Хто любить кремову, хто шоколадну, — сміється. — Яку просять, таку й готую. Можна зверху полити розтопленим шоколадом.

Зараз ви читаєте новину «Вишні добу настоюють у спирту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі