— Люблю прянощі і вино, але глінтвейн для мене заміцний. П'ється легше, коли розбавляю, – розповідає 24-річна киянка Ольга Дальченко.
Зливає по півсклянки червоного вина і міцну заварку чорного чаю в емальовану каструлю. Додає одне суцвіття гвоздики.
— Беру сухе вино. Із солодким напій вийде пекучий. Чай крупнолистовий, а не з пакетиків, бо від цього залежить смак.
Нагріває, але не кип'ятить. У склянку кладе скибку і видушує сік із половини лимона, додає неповну чайну ложку меду. Вливає гарячий напій по вінця.
— Якщо виходить кислувате, сиплю цукор. Такий напій добре зігріває та розслабляє. Алкоголю майже не відчувається.
×
Коментарі