— Не граюся з приготуванням вина чи лікеру. Роблю медовуху з хмелем, іде за милу душу, — хвалиться Інга Михайлець, 48 років, із міста Володимир-Волинський Волинської області. — Напій виходить ароматним. На смак такий, що важко з чимось порівняти. І міцний, і разом солодкий на губах.
Кип'ятить 3 л води, додає 500 г меду. Перемішує і знімає піну. Коли вона перестане виділятися, вкидає 3 ст. л. шишок хмелю. Знімає з вогню, накриває кришкою, щоб рідина настоялася та охолонула до 40 градусів.
У півсклянки води розводить 1 ст. л. цукру й 1,5 ч. л. сухих дріжджів. Дає спінитися, наливає в охолоджену медову суміш. Ставить бродити в теплому місці на п'ять днів. Виймає хміль, напій фільтрує і розливає в пляшки. У них медовуху настоює ще три-чотири дні. Після того подає на стіл.
Коментарі