— Сусідка дала рецепт варення з малини, смородини й апельсинів. Воно не вариться, а зберігається у холодильнику сирим, — розповідає 33-річна Яна Сокуренко зі Сміли на Черкащині.
— Беру два нечищених апельсини, шість склянок смородини і по дві склянки малини та порічок. Пропускаю через м'ясорубку і додаю 13 склянок цукру. Перемішую, доки не розтане. Накладаю у стерилізовані півлітрові банки й ставлю у холодильник. Добре зберігається і в льоху.
29-річна Оксана Шабратко з Черкас готує варення з малини і бананів.
— Беру по кілограму малини, бананів і цукру. Ягоди перебиваю у блендері. Засипаю цукром і варю не більш як 10 хвилин. Додаю порізані кільцями банани. Всипаю пакетик желфіксу — харчова добавка, що додає густоти. Можна готувати без неї, якщо з малини видавити сік і покласти на пів кілограма більше цукру. Варю усе 5 хвилин. Засипаю у стерилізовані банки, закатую і накриваю ковдрою. Стоїть так до ранку.
Сестра робить варення за подібним рецептом. Тільки на кілограм малини бере 250 грамів бананів і 800 грамів цукру. І замість желфіксу додає сік одного лимона.
Коментарі