понеділок, 03 серпня 2020 05:06

У малинове варення додають апельсини

— Сусідка дала рецепт варення з малини, смородини й апельсинів. Воно не вариться, а зберігається у холодильнику сирим, — розповідає 33-річна Яна Сокуренко зі Сміли на Черкащині.

— Беру два нечищених апельсини, шість склянок смородини і по дві склянки малини та порічок. Пропускаю через м'ясорубку і додаю 13 склянок цукру. Перемішую, доки не розтане. Накладаю у стерилізовані півлітрові банки й ставлю у холодильник. Добре зберігається і в льоху.

29-річна Оксана Шабратко з Черкас готує варення з малини і бананів.

— Беру по кілограму малини, бананів і цукру. Ягоди перебиваю у блендері. Засипаю цукром і варю не більш як 10 хвилин. Додаю порізані кільцями банани. Всипаю пакетик желфіксу — харчова добавка, що додає густоти. Можна готувати без неї, якщо з малини видавити сік і покласти на пів кілограма більше цукру. Варю усе 5 хвилин. Засипаю у стерилізовані банки, закатую і накриваю ковдрою. Стоїть так до ранку.

Сестра робить варення за подібним рецептом. Тільки на кілограм малини бере 250 грамів бананів і 800 грамів цукру. І замість желфіксу додає сік одного лимона.

Зараз ви читаєте новину «У малинове варення додають апельсини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути