— Не люблю магазинного печива. Воно пахне штучними ароматизаторами. Печу сама зі спеціями. Улюблене — лимонне зі свіжим базиліком, — каже 29-річна Христина Козин із Харкова. — Це незвичайне поєднання сподобається тим, хто любить експериментувати на кухні.
Вмикає духовку на 190С. Деко застеляє пергаментом. Миє два лимони й тре з них цедру на дрібній тертці. Збиває міксером 170 г цукру і 120 г вершкового масла, щоб вийшов пишний крем. Додає яйце, 0,5 ч. л ванільного цукру і цедру. Ріже три гілочки свіжого базиліку й добре перемішує. Всипає дві неповні склянки борошна, 0,5 ч. л. розпушувача і сіль на кінчику ножа. Перемішує до однорідної маси. Викладає тісто на деко чайною ложкою.
— Печиво не треба тулити одне біля одного. Залишаю між ним 3–4 сантиметри.
Ставить у духовку на 8–10 хв. Готове печиво охолоджує й перекладає на тарілку. Подає до чаю або кави.
Коментарі