понеділок, 22 травня 2017 05:05

У лимонне печиво ріжуть свіжий базилік

— Не люблю магазинного печива. Воно пахне штучними ароматизаторами. Печу сама зі спеціями. Улюб­лене — лимонне зі свіжим базиліком, — каже 29-річна Христина Козин із Харкова. — Це незвичайне поєднан­ня сподобається тим, хто любить експериментувати на кухні.

Вмикає духовку на 190С. Деко застеляє пергаментом. Миє два лимони й тре з них цедру на дрібній тертці. Збиває міксером 170 г цукру і 120 г вершкового масла, щоб вийшов пишний крем. Додає яйце, 0,5 ч. л ванільного цукру і цедру. Ріже три гілочки свіжого базиліку й добре перемішує. Всипає дві неповні склянки борошна, 0,5 ч. л. розпушувача і сіль на кінчику ножа. Перемішує до однорідної маси. Викладає тісто на деко чайною ложкою.

— Печиво не треба тулити одне біля одного. Залишаю між ним 3–4 сантиметри.

Ставить у духовку на 8–10 хв. Готове печиво охолоджує й перекладає на тарілку. Подає до чаю або кави.

Зараз ви читаєте новину «У лимонне печиво ріжуть свіжий базилік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути