понеділок, 21 серпня 2017 07:55

У чорну булку кладуть бекон із шпинатом

Автор: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Булку з начинкою із шпинату, бекону та сиру підсушують у духовці. На неї кладуть смажене яйце
Булку з начинкою із шпинату, бекону та сиру підсушують у духовці. На неї кладуть смажене яйце

— Снідати треба поживними продуктами, а не пластівцями з молоком. Вони, крім гастритів, нічого людині не дадуть. Організму вранці потрібне м'ясо з овочами, — каже 26-річний Олександр Грищенко, шеф-кухар нового ресторану "Аргентина гриль" на столичній Оболоні. — "Моно негра" — запечена з беконом і шпинатом булка з чорнилом каракатиці. Готують її у спеціальній печі "Хоспер" за високої температури. Зовні нагадує звичну духовку, але в середині під решіткою лежать вуглинки.

Розрізає на дві нерівні частини посипану кунжутом булку. Верхівку відкладає вбік, а з основної частини виймає м'якуш. Використовуватиме її як корзинку.

— Чорну булку продають у супермаркетах. Можна купити звичайну, але втратиться оригінальний присмак. Чорнило дає не лише синювате забарвлення, а й смак із легкою кислинкою морепродуктів.

Нарізає дрібними кубиками 40 г бекону. Миє та подрібнює 20 г шпинату. На розігріту сковороду кладе столову ложку вершкового масла. Коли повністю розтопилося, всипає порізаний бекон. Як той починає виділяти сік, додає шпинат. Ріже кубиками помідор середнього розміру та змішує його з рештою продуктів наприкінці смаження. Так збережеться форма, й він не перетвориться на пюре. Додає 50 г подрібненого сиру. Потрібно, щоб він повністю розтопився.

— Краще брати сир "Чедер". Має приємну структуру та не перебиває смак інших продуктів.

Відставляє сковороду. Кладе на кругле деко булку й окремо її верхівку. Ставить на кілька хвилин у піч, щоб стала хрусткою.

— Підійде також і звичайна духовка. Але має бути висока температура. Так булка не запечеться, а лише отримає хрустку скоринку. В середині корзинок буде ароматна м'ясна начинка з тягучим розтопленим сиром.

Розбиває на сковороду яйце й обсмажує його з одного боку, не перевертаючи. Зверху має бути рідке з хрустким дном. Кладе в теплу булку начинку зі сковороди. На неї перекладає смажене яйце та накриває корзинку кришкою з булки. Цей сніданок слід подавати з соусом.

— Він може бути будь-який. Найкраще підійде соус сальса. Його можна приготувати вдома із помідорів.

Чистить від шкірки й насіння два перці чилі та три помідори. Нарізає їх і три зубчики часнику кубиками. На сковороді з товстим дном розігріває 30 мл олії. Коли вона нагрілася, обсмажує продукти10 хв. Перекладає в блендер. Додає 2 ч. л. лимонного соку, пучок подрібненої зелені за смаком. Солить. Трохи збиває. Готовий соус накриває і ставить у холодильник на годину, щоб усі продукти обмінялися ароматами. Його можна зберігати тиждень.

Булки для гамбургерів випікають 20 хвилин

— Булки для гамбургерів завжди готую сама, — каже 27-річна Маргарити Носенко з Кривого Рогу. — Якщо додати в тісто куркуму, морквяний чи буряковий сік, будуть різнокольорові. Іноді додаю чорнило каракатиці. Його купляю у відділі для суші.

Насипає 300 г борошна і просіває його двічі. Бере 40 мл теплого молока, 100 мл води. Додає чайну ложку сухих дріжджів. Перемішує і залишає на 15 хв. для набухання. Вливає суміш до борошна. Змішує одне яйце та 10 г чорнила каракатиці. Має бути суміш без грудочок. Додає її, столову ложку цукру та чайну ложку солі до дріжджів. Шматочками нарізає 20 г вершкового масла. Ретельно вимішує, щоб чорнило повністю розчинилося й тісто стало рівномірно чорне. Залишає тісто, щоб піднялося. Руки мастить олією. З тіста робить кулю і кладе в змащену олією миску. Накриває рушником і залишає в теплому місці. Викладає його на деко та посипає кунжутом. Дає булкам "підійти". Випікає за температури 180°С майже 20 хв. Готову випічку кладе на дошку й накриває рушником, щоб охололи. Потім розрізає на дві частини, в середину кладе начинку.

Зараз ви читаєте новину «У чорну булку кладуть бекон із шпинатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути