Людмила Пустоловська, 28 років, із Черкас за 15 хв. готує шоколадні та кокосові балабушки. Це тістечка з готового печива. Вони тривалий час залишаються свіжими.
Людмила дістає з полиці велику круглу миску. Протирає її рушником. Висипає з пакета пісочне печиво "На пряженому молоці" й подрібнює руками. Відчувається запах пряженого молока та ванілі.
— Я купую печиво на топленому молоці, воно м"яке й легко кришиться, — розповідає жінка й обтрушує руки від крихт. — А колись взяла галєтне. Не мала баба клопоту, називається. Замість 15 хвилин товклася на кухні з годину, не менше.
Пустоловська відкриває банку вареного згущеного молока. Каже, що завжди купує "Іриску". Зауважує, що треба дивитися на жирність. Коли 8% жиру, то в молоко, окрім цукру, нічого не додають. А коли менше, то в складі продукту можна вичитати ще й рослинні жири.
У подрібнене печиво жінка викладає півбанки "Іриски". Решту ставить у холодильник. Півлітрової банки вистачає на дві порції балабушок.
— Ті півбанки згущенки рідко коли доживають до наступного разу, — сміється Людмила. — Мій чоловік солодкоїжка, тому вже завтра в холодильнику можна знайти порожню вилизану банку.
Масу перемішує. Із двох бананів знімає шкірку й ріже кубиками. Каже, дрібнити не варто. У піалу висипає кокосову стружку. В іншу посудину — два пакетики напою з какао "Несквік".
— Якщо в кого є більше часу, то замість "Несквіку" можна натерти на дрібну тертушку плитку шоколаду. Так смачніше, але довше, — зауважує Людмила й викидає обгортки та шкірки в смітник. — Не варто експериментувати з какао. Воно буде гірчити.
Замість "Несквіку" можна натерти плитку шоколаду
Жінка змочує руки під краном. Пояснює, щоб суміш не прилипала. Починає формувати кульки.
Усередину кожної встромляє банановий кубик і скачує, щоб були рівними. Готову балабушку обвалює в "Несквіку" й викладає на таріль.
Коли в мисці залишається половина суміші, додає в неї жменю подрібненого арахісу. Усе перемішує. Знову мочить руки і формує балабушки. Арахісові кульки обвалює в кокосовій стружці.
— Я вже й не пам"ятаю, в якому журналі вичитала цей рецепт. Із арахісом сама придумала, — веде далі. — Балабушки для мене, як знахідка, а для чоловіка узагалі, як скарб. Просто їсти печиво нецікаво, а мої балабушки всі люблять.
Що потрібно
Для балабушок беруть 400 г крихкого печива, 250 г вареного згущеного молока, два банани, розчинний напій "Несквік" або плитку шоколаду. Придасться кокосова стружка та жменя арахісу.
Коментарі