понеділок, 20 березня 2017 00:45

Угорські галушки посипають копченими шкварками

Автор: ФОТО З САЙТА www.domohozyajka.com
  Турошчусу посипають сиром, поливають сметаною. Їдять тільки гарячою
Турошчусу посипають сиром, поливають сметаною. Їдять тільки гарячою

— Угорська турошчуса схожа на наші галушки з сиром. Але там ще додають копчене сало. Звучить дивно, але дуже смачно. Цю страву їдять тільки гарячою. Навіть тепла вона не така, як має бути. Хрусткий бекон ідеально доповнює розтоплений сир, — каже киянка Олена Проскуріна, 35 років. — Навчилася готувати, коли їздила на Закарпаття, на озеро Синевир. Там це коронна страва.

Три склянки борошна просіває гіркою. ­Зверху робить ямку, розбиває туди три яйця і кидає дрібку солі. Потроху додаючи воду, замішує тісто. Розділяє його на чотири частини і скочує в кулі. Залишає постояти.

— Так роблю, щоб тісто підійшло й було ніжне.

Мастить їх трохи жиром, ­накриває рушником на півгодини. Тоді на дошці розкачує тісто тонким шаром. Посипає борошном і дає підсохнути 10 хв. Потім відщипує від тіста шматки по 3–4 см. Можна нарізати на квадратики. Розкладає їх на дошці і присипає борошном

— Для турошчуси краще не брати купованої локшини. Вона має бути щойно приготовлена, бо смак виходить не той.

У каструлю наливає 3–4 л. води і кидає пів чайної ложки солі. Накриває кришкою і ставить на великий вогонь. Коли закипить, робить його середнім і додає 1 ст. л. смальцю, щоб галушки не злипалися. Кладе їх у киплячу воду і варить, доки не поспливають на поверхню. Скидає на друшляк, аби стекла вода.

— Холодною водою не можна поливати. Від цього вони задерев'яніють. Шумівка тут не підійде. З неї стече не вся вода. Галушки мають бути сухі.

Розтирає ложкою 400 г м'якого сиру. Ріже 200 г копченого сала на кубики і підсмажує на сковороді. В другій розтоплює 60 г смальцю і поливає ним галушки з друшляка. Перекладає в каструлю і поливає половиною склянки сметани та додає 200 г сиру. Кидає 1/3 ч. л. солі й перемішує.

— Не треба економити на сметані, турошчуса не має бути суха. У класичному рецепті йде склянка, хоча можна й трохи більше.

Викладає страву на підігріту миску гіркою, щоб трималося тепло. Посипає 200 г сиру і рештою сметани. Зверху поливає витопленим із копченого сала жиром зі шкварками й одразу подає на стіл.

— Якщо хтось не любить жирне, то краще смалець не додавати. Після скапування води в каструлю до галушок додати жир із копчених шкварок.

Зараз ви читаєте новину «Угорські галушки посипають копченими шкварками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути