понеділок, 24 червня 2019 06:01

У хліб з мультиварки кидають розмарин

— Відтоді, як зять подарував мультиварку, то печу в ній хліб. Часто експериментую, додаю різні духмяні трави, — розповідає Тетяна Симончук, 62 роки, з Чернігова.

Розчиняє в 500 мл теплої води або молока 1 ст. л. сухих дріжджів. Додає по 1 ст. л. цукру й солі. Перемішує і всипає порціями 800 г борошна. Додає 1 ч. л. сухих трав розмарину і чебрецю та замішує еластичне тісто, щоб не липло до рук. Прикриває тісто рушником і ставить у тепле місце на годину. Тісто має піднятися і збільшитися удвічі. Робить з нього кулю і викладає в змащену олією чашу мультиварки. Вмикає підігрів на 10 хв., потім його виключає на 40 хв., щоб хліб піднявся. Тоді вмикає режим "Випічка" на 60 хв. з одного боку. Акуратно хліб перевертає і ставить ще на 40 хв., на "Випічку". Готовий хліб виймає з мультиварки і дає повністю охолонути.

— Завдяки спеціям, запах стоїть на всю околицю. Можна й без них, але аромат вийде не такий. Хоча на смак вони не впливають.

Зараз ви читаєте новину «У хліб з мультиварки кидають розмарин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути