понеділок, 12 серпня 2019 07:56

Торт "Аляска" роблять із малиною

Автор: GASTRONOM.RU
  Подають ”Аляску” одразу з духовки. Тоді буде цікавий контраст: зовні гаряче, а всередині холодне
Подають ”Аляску” одразу з духовки. Тоді буде цікавий контраст: зовні гаряче, а всередині холодне

— Торт "Аляска" ефект­ний і на смак не розчаровує. Зовні нагадує засніжену гору. Має три шари — ніжний бісквіт, морозиво й безе. Морозиво можна магазинне, але я беру домашнє. Особливо люблю малинове. Воно надає кислинки й робить смак торта ще багатшим. Подавати "Аляску" треба одразу з духовки. Тоді буде цікавий контраст: зовні гаряче, а всередині холодне, — розповідає 29-річна Наталія Пустовіт з Одеси.

Для приготування морозива на торт бере три яєчні жовтки, 350 мл вершків жирністю 35%, 200 мл молока, 200 г цукру, 350 г малини.

— Вершки змішую з молоком. Ставлю їх на вогонь і доводжу до кипіння. Додаю 100 грамів цукру. Перемішую, доки не розтане. Тоді з вогню знімаю.

В окремій посудині збиває яйця з рештою цукру. Поступово вливає молоко з вершками. Весь час помішує. Ставить на слабкий вогонь.

— Не припиняючи помішувати, доводжу до легкого загустіння. Знімаю з вогню й лишаю охолоджуватися.

Окремо збиває блендером малину. Перетирає її через дрібне сито. Змішує з охололою яєчно-вершковою масою до однорідності. Переливає в контейнер. Його дно перед тим застеляє харчовою плівкою.

— Плівка треба, щоб морозиво можна було легко дістати й зберегти при цьому форму. У морозилку масу ставлю на 3–4 години. Кожні 20 хвилин ретельно перемішую — це зробить текстуру однорідною.

Для приготування бісквіта на торт Аляска бере три яйця, 150 г цукру, 70 мл молока, 40 г вершкового масла, 2 ст. л. крохмалю, 125 г борошна, 1 ч. л. розпушувача й пачку ванільного цукру.

— Усі інгредієнти для бісквіта повинні бути кімнатної температури. Збиваю яйця з цукром, звичайним і ванільним. Маса має посвітлішати й стати як густа, пишна піна.

В окрему посудину просіює борошно. Додає крохмаль і розпушувач. Ретельно перемішує. Невеликими порціями вводить суміш в яєчну масу. Наостанок додає розтоплене масло й молоко. Перемішує до однорідності.

— Деко застеляю пергаментним папером. Змащую трохи вершковим маслом. Заливаю тісто й ставлю в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаю до рум'яної скоринки. Приблизно 20 хвилин.

Доки бісквіт охолоджується, готує ме­ренгу. Для цього бере три яєчні білки, 100 г цукру, ч. л. ваніліну й солі на кінчику ножа.

— Змішую білки із сіллю. Збиваю міксером. Коли утворюється біла піна, по столовій ложці вводжу цукор. Збивати при цьому не припиняю. Роблю це, доки не утворяться стійкі піки.

Морозиво дістає з морозилки. На нього викладає охололий бісквітний корж. Накриває зверху деком. Добре притримуючи його, перевертає контейнер так, щоб корж опинився внизу, а морозиво — на ньому.

— Знімаю з морозива плівку. Контейнер забираю. На декові має лишитися лише бісквіт із морозивом. Вкриваю шаром меренги товщиною приблизно сантиметр. Ставлю на 2 хвилини в розігріту до 250 градусів духовку. Перекладаю на блюдо й одразу подаю на стіл.

Зараз ви читаєте новину «Торт "Аляска" роблять із малиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути