
— Перебирала старі кулінарні книги бабусі й відкопала рецепт американського сливового пирога. Його колись отримала від шкільної подруги, яка переїхала в Сполучені Штати, — говорить 28-річна Анастасія Пащенко з Києва.
— Збиваю склянку цукру та 115 грамів розтопленого масла. Додаю 120 грамів просіяного борошна, чайну ложку розпушувача, дрібку солі та двоє яєць і перемішую. Тісто має вийти густе і пружне. Викладаю його в роз'ємну форму діаметром 23–26 сантиметрів. Розкладаю 24 половинки слив внутрішньою стороною догори. Посипаю сумішшю цукру й кориці за смаком. Поливаю чайною ложкою лимонного соку. Печу за температури 180 градусів майже годину.
Охолоджений пиріг подаю з морозивом. Але смакує й гарячий. Цукор із корицею та лимоном утворюють хрустку ароматну скоринку. Сливова кислинка врівноважує солодке тісто.
Не менш смачний сливовий тарт за французьким рецептом.
— Нарізую кубиками 100 грамів охолодженого масла. Додаю 200 грамів просіяного борошна, 130 грамів цукру та дрібку солі. Перетираю все з маслом. Кладу жовток, дві столові ложки холодної води та столову ложку лимонного соку. Перемішую. Готове тісто загортаю у харчову плівку та ставлю у холодильник на 30 хвилин. Для заливки змішую 100 мілілітрів йогурту та двоє яєць. Окремо збиваю білок і дві столові ложки крохмалю, поєдную з йогуртовою сумішшю. Розподіляю тісто по поверхні роз'ємної форми, сформувавши бортики висотою 3 сантиметри. Розкладаю 400 грамів нарізаних слив. Заливаю йогуртовою сумішшю. Печу годину в розігрітій до 180 градусів духовці. Охолоджений тарт посипаю цукровою пудрою, прикрашаю м'ятою. Подаю до чаю або кави.
Коментарі