понеділок, 14 вересня 2020 00:30

Тісто на пиріг має бути густе і пружне

Автор: WWW.GASTRONOM.RU
  Сливовий пиріг перед запіканням поливають лимонним соком
Сливовий пиріг перед запіканням поливають лимонним соком

— Перебирала старі кулінарні книги бабусі й відкопала рецепт американського сливового пирога. Його колись отримала від шкільної подруги, яка переїхала в Сполучені Штати, — говорить 28-річна Анастасія Пащенко з ­Києва.

— Збиваю склянку цукру та 115 грамів розтопленого масла. Додаю 120 грамів просіяного борошна, чайну ложку розпушувача, дрібку солі та двоє яєць і перемішую. ­Тісто має вийти густе і пружне. Викладаю його в роз'ємну форму діаметром 23–26 сантиметрів. Розкладаю 24 половинки слив внутрішньою стороною догори. Посипаю суміш­шю цукру й кориці за смаком. Поливаю чайною ложкою лимонного соку. Печу за температури 180 градусів майже годину.

Охолоджений пиріг подаю з морозивом. Але смакує й гарячий. Цукор із корицею та лимоном утворюють хрустку ароматну скоринку. Сливова кислинка врівноважує солодке тісто.

Не менш смачний сливовий тарт за французьким ­рецептом.

— Нарізую кубиками 100 грамів охолодженого масла. Додаю 200 грамів просіяного борошна, 130 грамів цукру та дрібку солі. Перетираю все з маслом. Кладу жовток, дві столові ложки холодної води та столову ложку лимонного соку. Перемішую. Готове тісто загортаю у харчову плівку та ставлю у холодильник на 30 хвилин. Для заливки змішую 100 мілілітрів йогурту та двоє яєць. Окремо збиваю білок і дві столові ложки крохмалю, поєдную з йогуртовою сумішшю. Розподіляю тісто по поверхні роз'ємної форми, сформувавши бортики висотою 3 сантиметри. Розкладаю 400 грамів нарізаних слив. Заливаю йогуртовою сумішшю. Печу годину в розігрітій до 180 градусів духовці. Охолоджений тарт посипаю цукровою пудрою, прикрашаю м'ятою. Подаю до чаю або кави.

Зараз ви читаєте новину «Тісто на пиріг має бути густе і пружне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути