четвер, 26 квітня 2007 19:13

Тісто на чебуреки замішують на заварці

60-річна киянка Кіра Загурська готує чебуреки на заварці чорного чаю. Отримує тісто золотистого відтінку. Заварку настоює недовго, зливає й ще раз заливає окропом. Другий, слабший чай проціджує. Додає солі, борошна — як на негусте тісто. Вимішує так, аби не було грудочок. Додає кілька ложок соняшникової олії.

Для начинки м"ясо з цибулею Загурська двічі пропускає через м"ясорубку. Чим більше цибулі, тим соковитіша начинка. До фаршу вливає води, щоб суміш стала однорідною. Солить і кладе приправу хмелі-сунелі, червоний та чорний перець.

Фарш залишає на 10–15 хв., аби увібрав приправи.

Тісто тонко розкачує у формі кола. По центру викладає столову ложку начинки. Краї чебурека зліплює. На дно розігрітої пательні наливає олії. Смажить чебуреки до рум"яної скоринки.

А 50-річна киянка Олександра Настинець готує чебуреки за простішим рецептом. У миску насипає борошна, трохи солить і запарює окропом.

— Уливаю трохи, щоб вся мука набубнявіла, — розповідає жінка. — Замішую, підсипаючи потроху борошно. Коли тісто перестане прилипати до рук, воно готове.

Вимішує його кілька хвилин. Каже, боятися гарячої води не треба. Тісто буде теплим.

— Потім готую фарш: магазинний пропускаю через м"ясорубку, додаю порізані цибулю і кріп. Зелені треба багато, тоді фарш буде запашним. А до обсмажених чебуреків роблю соус, — каже Олександра Михайлівна. — Змішую томатну пасту, нежирний майонез, сіль, чорний перець та трохи хмелі-сунелі. Зазвичай роблю дві піали соусу, щоб зручно було вмокати. Моя родина так його любить, що мити піали не треба — все вимазують.

Зараз ви читаєте новину «Тісто на чебуреки замішують на заварці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути