понеділок, 11 січня 2021 07:00

Свинину тушкують із ананасами

— Свинина в кисло-солодкому соусі — традиційна китайська страва. Для мене вона вже фірмова, яку обожнює сім'я. Готую трохи більше 40 хвилин, — каже 37-річна Марія Яблонська з міста Мостиська Львівської області.

— 500 грамів свинини ріжу шматками 2 на 2 сантиметри. До 100 мілілітрів соєвого соусу додаю по одній столовій ложці картопляного крохмалю та борошна. Вимішую з м'ясом і залишаю на 5–7 хвилин маринуватися.

300 грамів консервованих ананасів нарізаних кубиками смажу на олії 5 хвилин. Виймаю. У цій же олії обсмажую м'ясо до утворення скоринки. Так шматки не злипатимуться.

Змішую чотири столові ложки томатної пасти чи кетчупу, 40 грамів цук­ру та дві чайні ложки оцту. Цю суміш вливаю до сковороди з м'ясом. Додаю ананаси. Перемішую і тушкую 20 хвилин. Якщо рідини замало, то можна долити сироп від ананасів. Солю та перчу. Готову страву посипаю смаженим кунжутом і зеленню. Подаю з рисом.

Зараз ви читаєте новину «Свинину тушкують із ананасами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути