— Свинина в кисло-солодкому соусі — традиційна китайська страва. Для мене вона вже фірмова, яку обожнює сім'я. Готую трохи більше 40 хвилин, — каже 37-річна Марія Яблонська з міста Мостиська Львівської області.
— 500 грамів свинини ріжу шматками 2 на 2 сантиметри. До 100 мілілітрів соєвого соусу додаю по одній столовій ложці картопляного крохмалю та борошна. Вимішую з м'ясом і залишаю на 5–7 хвилин маринуватися.
300 грамів консервованих ананасів нарізаних кубиками смажу на олії 5 хвилин. Виймаю. У цій же олії обсмажую м'ясо до утворення скоринки. Так шматки не злипатимуться.
Змішую чотири столові ложки томатної пасти чи кетчупу, 40 грамів цукру та дві чайні ложки оцту. Цю суміш вливаю до сковороди з м'ясом. Додаю ананаси. Перемішую і тушкую 20 хвилин. Якщо рідини замало, то можна долити сироп від ананасів. Солю та перчу. Готову страву посипаю смаженим кунжутом і зеленню. Подаю з рисом.
Коментарі