понеділок, 26 червня 2017 00:30

Свинину з абрикосами запікають у тісті

Автор: www.gastronom.ru
  Свинину спочатку обсмажують, а потім запікають. Так м’ясо залишиться соковитим
Свинину спочатку обсмажують, а потім запікають. Так м’ясо залишиться соковитим

— Аби свинина не була суха, печу її в абрикосовій шубці. Зверху замотую тістом, щоб сік не витік і утворилася хрустка скоринка, — каже 49-річна Марина Краснова з міста Кролевець на Сумщині. — Виходить не просто печене м'ясо, а повноцінна страва.

Миє 0,5-кілограмовий шматок свинини. Натирає сіллю й перцем. Їх бере по пів чайної ложки. Ставить на вогонь сковороду і наливає 3 ст. л. олії. Обсмажує м'ясо з усіх боків і знімає на тарілку, щоб охололо. Дошку посипає борошном. Викладає 1 кг листкового тіста, розкочує качалкою у квадрат. Миє шість-сім абрикосів. Розрізає навпіл, видаляє кісточки.

— Абрикосів можна брати менше, якщо вони дрібні. Є різні сорти і не можна точно вгадати з кількістю.

Розігріває до +180°C духовку. Змащує олією деко. Рівномірно розподіляє по тісту 300 г печінкового паштету зі свинини. Купує його готовий.

— Паштет, як клей, скріплює свинину й тісто. Всі соки з м'яса залишаться всередині. Якщо абрикоси перекрутити на м'ясорубці, паштет можна не класти.

На паштет викладає половинки абрикосів. Зверху — просмажене м'ясо. Тісто згортає рулетом і краї добре защипує. Яйце збиває із 3 ст. л. молока. Мастить ним зверху рулет і кладе на деко. Випікає півгодини до зарум'янення.

— Довше не треба. Свинина вже просмажена. Та й тісто може засушитися.

Виймає рулет із духовки і перекладає на дошку. Чекає 10 хв. Теплим ріже порційними шматками. Зверху посипає подрібненою петрушкою.

До ягідного соусу смакує коньяк

— На свята готую до свинини ягідно-апельсиновий соус із коньяком, — каже Марина Краснова. — Від нього залишається цитрусовий післясмак з алкогольною гірчинкою.

300 г смородини миє і кладе в емальовану каструлю. Сипле 120 г цукру. Миє та тре на дрібній тертці один апельсин, щоб зняти з нього цедру. Потім розрізає на дві частини й вичавлює сік. Цідить його через марлю, аби не було кісточок. Виливає до ягід. Додає в соус 1 ч. л. цедри. Ставить каструлю на середній вогонь і чекає, доки закипить. Зменшує вогонь і варить 10 хв., постійно помішуючи. Частина рідини має випаруватись, а ягоди — уваритися. Тоді наливає 2 ст. л. коньяку й перемішує. Знімає соус із плити і подрібнює його блендером.

Зараз ви читаєте новину «Свинину з абрикосами запікають у тісті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути