понеділок, 23 липня 2007 16:51

Спаржу смажать з яйцем і сухарями

На продуктових базарах Києва продають молоду спаржу. За кілограм жовтих і зелених стручків просять 7 грн. У бабусь можна купити і за 2,5 грн. На кілограм виходить повний пакетик. Киянка Тетяна Гедзь, 43 роки, купила два кілограми спаржі на Лук"янівському базарі. Каже, що на вечерю приготує з них омлет.

— Обрізаю в стручках кінчики, ріжу невеликими кубиками і відварюю у солоній воді, — ділиться рецептом.

Відварену спаржу господиня обсмажує на вершковому маслі або олії. Заливає збитим яйцем і накриває кришкою. Через кілька хвилин подає страву до столу. Радить їсти такий омлет зі спаржею гарячим.

— Ой, які смачні та корисні страви зі спаржі, — киянка Антоніна Липова, 70 років, дивиться на молоді стручки в руках бабусі-продавщиці. — Біленькі смачніші за жовті. А зелені ще кращі.

Антоніна Липова спаржу не купує. Вона чекає, коли на дачі виросте своя квасоля. Розповідає, що у її сім"ї овочі люблять більше за м"ясо.

Липова 15 хв. відварює спаржу в підсоленій воді. Каже, цю страву так можна їсти. Або обсмажити на вершковому маслі у яйці з сухарями.

71-річна Марія Красуля з села Глатишів Переяслав-Хмельницького району на Київщині продає спаржу на Лук"янівці по 7 грн. Каже, квасолею засадила невелику ділянку. Та ця рослина дуже врожайна.

— Жарю спаржу з цибулею і томатом, — ділиться рецептом Марія Андріївна. — Перед смаженням стручки ріжу сантиметровими кубиками і відварюю у підсоленій воді.

Відварені стручки консервують із оцтом


У 28-річної Тетяни Салун із Новгорода-Сіверського, що на Чернігівщині, спаржа на столі весь рік. Закривати квасолю в банки вона починає в липні. Стручки ріже шматочками по 2–3 см. Варить 30 хв. у розсолі: на літр води по 100 г солі й цукру. Як спаржа зварилася, знімає каструлю з вогню і додає 100 г оцту. Спаржу з маринадом розкладає у стерилізовані трилітрові банки. Закатує металевою кришкою і ставить у погріб.
Мариновані стручки Тетяна промиває або й вимочує, щоб квасоля не була кислою. Смажить 15 хвилин на олії з цибулею та морквою. У кінці смаження додає томатний соус.
— Якщо є м"ясо, підсмажте його зі спаржею. Вийде дуже смачна страва, — каже Салун.

Зараз ви читаєте новину «Спаржу смажать з яйцем і сухарями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути