Ексклюзиви
понеділок, 19 листопада 2018 00:50

Соус до м'яса роблять зі слив і томатного соку

— До м'ясних страв завжди подаю соус. Так і смачніше, і корисніше. Томатно-сливовий у нашій сім'ї є улюбленим. Навіть до зими не дочекалися — одразу почали відкривати банку за банкою, — каже 54-річна Галина Світлюк із Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Бере 0,5 л томатного соку, по 1 кг солодких слив і червоного салатного перцю, 2 перці чилі, 5–10 зубчиків часнику, 6 ст. л. цукру, 2 з гіркою ст. л. солі і 8 ч. л. 9-відсоткового столового оцту.

— Я брала сливи сорту Венгерка, однак підійдуть й інші. Головне, щоб були не дуже кислими. Щодо перцю чилі, з ним треба обережно. Я кидаю два штуки — виходить доволі гостреньке. Дітям таке не даси. Хто ж любить дуже гостре, можна кидати штуки чотири.

Сливи, перець і часник необхідно пропустити через м'ясорубку. Цю суміш залити томатним соком. Потім додати сіль і цукор, добре розмішати й поставити на вогонь.

— Усе це проварюю протягом 30–40 хвилин. Тільки тоді додаю оцет і лишаю кипіти ще хвилини на 2–3. Потім знімаю з вогню, розливаю у стерилізовані банки і закатую.

Соусу виходить 5 півлітрових банок. Подавати його можна до будь-яких м'ясних страв.

Зараз ви читаєте новину «Соус до м'яса роблять зі слив і томатного соку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути